Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 02.11.2012.
11:15 >> 15:31h
Blic A

Novi državni sekretari MUP-a

Na današnjoj sednici Vlade imenovani su državni sekretari u Ministarstvu unutrašnjih poslova, saznaje “Blic”. Državni sekretar ispred SNS će biti Vladimir Božović, URS-a Milorad Miljković i kadar SPS Vanja Vukić. Policija će uskoro dobiti novog direktora. Prema najavi premijera i ministra policije Ivice Dačića, javni konkurs za novog direktora policije biće raspisan za nekoliko dana, u prvoj polovini novembra.

Milorad Veljović. dosadašnji ministar policije
 

Na izbor državnih sekretara čekalo se sto dana od kako je formirana Vlada.
Božović već ima iskustva u MUP gde je u vreme Vlade Vojislava Koštunice bio generalni inspektor. Miljković je u prošloj vladi bio državni sekretar u ministarstvu za infrastrukturu zadužen za vazdušni saobraćaj.


Vanja Vukić je mlađa garnitura SPS i čovek od velikog poverenja premijera Ivice Dačića. Vukić je trenutno na poziciji šefa kabineta ministra policije, a na toj poziciji bio jer i u prošlom sazivu Vlade Srbije.


Prema saznanjima "Blica”, o raspisivanju konkursa za direktora policije odluka će se doneti sledećeg četvrtka na sednici Vlade, a novi direktor bi u tom slučaju mogao da bude izabran najkasnije za dva meseca.

- Dosadašnjem direktoru policije Miloradu Veljović mandat je istekao pre više od godinu dana i dogovor je bio da obavlja funkciju do završetka konkursa. Nakon toga, u skladu s pravnom procedurom i zakonom, biće razmotrena svakodnevna pitanja u policiji i na drugim nivoima - rekao je premijer Srbije Ivica Dačić.


Ko ima najveće šanse da zauzme rukovodeće mesto srpske policije, trenutno je glavna tema u MUP-u jer ministar još nikoga nije označio kao svog kandidata.


- Osnovni uslov da bi neko konkurisao za direktora je 15 godina staža, kao i da je bio na rukovodećem položaju - kažu u MUP-u Srbije. Zasad se kao kandidati koji bi mogli da konkurišu pominje nekoliko funkcionera policije: Milan Dimitrijević, direktor Interpola, Miloš Oparnica, načelnik Sektora unutrašnje kontrole, Mladen Kuribak, načelnik Uprave policije, Bata Dikić, komandant Žandarmerije, Nenad Banović, načelnik Pogranične policije, kao i jedna dama Dragica Jeftović, načelnica užičke policije, a najverovatnije će konkurisati i sadašnji direktor Milorad Veljović - kaže izvor "Blica”, i navodi da će od momenta raspisivanja konkursa policijom rukovoditi zamenik direktora policije Bane Mitrović.

POVEZANE VESTI

Petak 02.11.2012. 11:18
Ha ha ha .Ovi iz koalicije ne veruju partnerima.
Petak 02.11.2012. 17:10
drzavni sekretar iz crne gore,gde to ima? general dikic za direktora! iz srbije bre!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online