Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 26.10.2012.
12:14
Srna A

Kosovska policija leglo kriminala

Kosovska policijska služba (KPS) nije sposobna da odgovori zadacima u oblasti uspostavljanja vladavine prava i javnog reda i mira, priznaju u Ministarstvu unuštrašnjih poslova samoproglašenog Kosova i u samom rukovodstvu KPS-a.

KPS nesposoban da se bori protiv kriminala, jer se odvija i u njegovim redovima
 

Policijski inspektorat unutrašnje kontrole u toku ove godine sproveo je istragu u slučaju 226 pripadnika KPS-a u vezi sa učešćem u kriminalnim aktivnostima, počevši od zloupotrebe dužnosti, primanje mita, otkrivanja službene tajne do falsifikovanja dokumentacije, krijumčarenja robe i bavljenja prostitucijom.

"Od 226 osumnjičenih 80 će se naći na sudu, jer su protiv njih pokrenute krivične prijave", navodi u saopštenju Jetulah Aliju, glavni inspektor KPS-a.

U istom periodu uhapšeno je 15 pripadnika KPS-a, a 43 policajca su suspendovana. Uhapšeni i suspendovani policajci obavljali su poslove u različitim odeljenjima KPS-a, što potvrđuje sumnje da je u KPS na svakom koraku prisutan kriminal i da je ova služba, koju čine uglavnom pripadnici rasformirane terorističke OVK, nesposobna da pruzme odgovornost za suzbijanje kriminala, korupcije i trgovine ljudima.

Nešto ranije, takođe u policijskom izveštaju, navedeno je da je najveći procenat korupcije i kriminala prisutan kod "granične policije". Podložnost mitu i korupciji pripadnika ovog odelenja dovela je do toga da se mimo kontrole uvozi ukradena roba, prebacuje belo roblje, oružje, municija i droga.

Zvaničnici EU i vodećih evropskih zemalja zbog toga traže da Kosovo utvrdi prioritete, među kojima je obračun s korupcijom i organizovanim kriminalom na prvom mestu.

Na Kosovu se svakodnevno "razbije" bar po jedan klan organizovane mafije, a klanove albanske mafije otkrivaju u Francuskoj i Nemačkoj. Obaveštajne službe su albansku mafiju sa Kosova i iz Albanije stavile na deveto mesto po uticaju u svetu.

Strah od nesposobnosti i kriminalizacije Kosovske policijske službe prisutan je kod svih Srba, kao i kod velikog broja Albanaca. I jedni i drugi su saglasni da sa postojećim kadrovima, ma koliko se oni obučavali pod nadzorom američkih i britanskih bezbednjaka i stručnjaka, Kosovo ne može dostići tražene standarde u oblasti bezbednosti, posebno ne u oblastima suzbijanja organizovanog kriminala, trgovine belim robljem, oružjem i municijom.

Albanska mafija je prva u svetu na listi onih koje se bave ilegalnom trgovinom oružjem i minicijom, a na Kosovu je, prema zvaničnim informacijama, samo u posedu stanovnika više od 500.000 dugih cevi?!

Pred tolikom aresenalom oružja oči je prvi zatvorio bivši komandant Kfora Majkl Džekson, koji je još 2001. godine saopštio da je Kosovo demilitarizovano i razoružano?!

Postoje sumnje da se u Uroševcu, Đakovici i južnoj Kosovskoj Mitrovici nalaze deponije i magacini, odakle se širom Evrope i Bliskog istoka otprema naoružanje i municija. Uz albansku mafiju vodeći šverceri su islamski fundamentalisti, koji sve više pristižu na Kosmet i prete destabilizaciji regiona.

POVEZANE VESTI

Petak 26.10.2012. 13:39
Добро су их научили њихови ментори из НАТО пакта.
Petak 26.10.2012. 17:02
Dobrojutro Kolumbo ,neko se probudio ali koliko vidim sace opet da zaspi.
Subota 27.10.2012. 06:16
Nije tkz. "Kosovske policijske snage" leglo kriminala, nego je jos vece leglo svakog zla, takozvana i lazna drzava "Kosovo". Medjutim od gorega postoji jos i gore, pa su najvece leglo svakojakog ljudskog zla, uprovo mentori koji su im dali laznu drzavu , a to su NATO, USA i EU.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online