Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 08.10.2012.
18:34
Fonet A

"Ne idu zajedno borba protiv korupcije i Bogoljub Karić"

U polemici koja je prethodila ukidanju imuniteta Oliveru Duliću, poslanici DS i Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) tvrdili su da je ono što se dešava u vezi sa ovim slučajem pretvoreno u hajku na jednog čoveka i opozicionu stranku, dok su poslanici Srpske napredne stranke (SNS) isticali da je cilj da se obračunaju sa korupcijom bez obzira odakle dolazi.

Jerkov smatra da je svaka istraga i hapšenje koje se dva meseca najavljuje u medijima politički proces i dodala da je svako nevin dok se ne dokaže suprotno
 

Poslanik LSV Aleksandra Jerkov rekla je da je govoriti o borbi protiv korupcije, a u svojim redovima imati Bogoljuba Karića, isto kao i otići u subotu prvo na Oplenac, pa u Jajince (aludirala je na predsednika Tomislava Nikolića).

Dragomir Karić: Protiv naše porodice sproveli su linč

 

Poslanik SNS Dragomir Karić rekao je da je protiv porodice Karić pre šest godina neko sproveo linč, da je 47.000 natpisa objavljeno protiv njih i pitao na osnovu čega. Stefanović je rekao da neće uzimati u zaštitu nekog ko pljačka i prebija građane i ponaša se bahato.

Ona je istakla da su poslanik DS Oliver Dulić i predsednik LSV Nenad Čanak spremni da odgovaraju pred sudovima Srbije za ono što su učinili, dok je Bogoljub Karić otišao iz zemlje.

Na optužbe poslanika SNS da je i ona u predizbornoj kampanji učestvovala u medijskom linču, Jerkov je odgovorila da, ako je medijski linč to što je pitala gde je Tomislav Nikolić završio fakultet, onda i dalje učestvuje u tom linču, jer smatra da javnost Srbije to treba da zna.

Ona je rekla da se parlament neće pamtiti, kako je rekao poslanik SNS Zoran Babić, po štapu Čanka, ni Dulića po optičkim kablovima, jer su i Čanak i Dulić svojevoljno pristali da kažu šta se desilo na mestu gde se odlučuje o krivici, ali će ostati upamćena po predsedniku SNS, koji je u parlamentu mahao transparentom na kome je pisalo Sigurna kuća za Ratka Mladića.

Jerkov je rekla da bi sud trebalo da odluči da li su Čanak i Dulić krivi i dodala da svi politički činioci podržavaju borbu protiv korupcije i kriminala, kao što i LSV podržava takav vid borbe.

"Nećemo štititi onog ko se ogrešio o zakon, ali ovde se radi o svemu osim o tome", istakla je ona.

Ona je rekla i da predsednik parlamenta Nebojša Stefanović ćuti dok mediji poslanike nazivaju pogrdnim imenima i dodala da bi Stefanović trebalo da brani dostojanstvo Skupštine, a ne da se pridružuje linču u medijima.

Jerkov smatra da je svaka istraga i hapšenje koje se dva meseca najavljuje u medijima politički proces i dodala da je svako nevin dok se ne dokaže suprotno. Ona je pitala ako je istina da su ministri iz DS opljačkali Srbiju, šta je radio ministar policije Ivica Dačić i što nije izašao iz Vlade ako nije mogao ništa protiv toga da uradi.

Stefanović: Neko mora da odgovara

 

"U ovoj zemlji opljačkani su građani, uništene firme i preduzeća. Neko mora za to da odgovara. Nećemo dozvoliti da bude povlašćenih i zaštićenih. Poslanike koji rade protivno zakonu nećemo štititi", istakao je Stefanović.

 

On je pitao ko su vlasnici medija u Srbiji koji su u toku predizborne kampanje sprovodili linč protiv Nikolića i SNS. Stefanović je rekao da su mediji očigledno u rukama dve zaraćene struje DS, pa jedni brane, a drugi napadaju i naveo da će se, kada se utvrdi ko su vlasnici medija znati zašto neki natpisi idu u medije, a drugi ne idu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 08.10.2012. 18:41
Lutko, samo se ti javi! I ti ces doci nared ko ne na red onda rendaljka
Ponedeljak 08.10.2012. 20:01
Zamislite samo sta bi ovi radili Srbima u Vojvodini da su na vlasti? Preventiva je neophodna!
Utorak 09.10.2012. 06:13
Svako ko je sumnjiv, eto, bili to i mnogo omiljeni Karići, mora da se ispita, i adekvatno procesuira. Karići i laiku deluju sumnjivo do neba.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online