Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 29.09.2012.
07:48
Danas A

DSS se izvinio Ivici Dačiću?

Rukovodstvo Demokratske stranke Srbije "kulturno se izvinilo“ premijeru Ivici Dačiću posle oštre polemike koju su pre dva dana u Narodnoj skupštini imali upravo predsednik vlade i Miloš Jovanović, narodni poslanik i potpredsednik stranke Vojislava Koštunice.

Oštra retorika: Miloš Jovanović, poslanik Demokratske stranke Srbije uvredio premijera Ivicu Dačića na sednici Skupštine Srbije
 

To je beogradskom Danasu rekao šef poslaničke grupe SPS u republičkom parlamentu Branko Ružić. Ipak, u DSS nisu želeli da komentarišu ni skupštinski incident ni navodno izvinjenje.

Ružić ističe da je "mladi kolega iz DSS izneo takvu vrstu istina o predsedniku Vlade Srbije da se to može uporediti s tvrdnjama da Zemlja nije okrugla“.

"Činjenica da se čitavo rukovodstvo DSS vrlo kulturno izvinilo premijeru Dačiću govori o tome da je upravo mladi kolega verovatno bio pod uticajem viskija i red bula, pa je pokušao da se projektuje na pogrešnog čoveka“, naglašava Ružić, dodajući da se „u nedostatku kredibilnih argumenata poseže za infantilnim atacima na Ivicu Dačića“.

Vukadinović: Dačić se sjajno snašao i pored oštrih napada

Đorđe Vukadinović, urednik časopisa Nova srpska politička misao, ocenjuje za Danas da se predsednik vlade tokom skupštinskih zasedanja „oseća bolje“ nego u redovnim aktivnostima.

"Dačić je pokazao retoričku i političku osobinu koja mu se osporava, a ona ga je u stvari dovela na čelo vlade. Sjajno se snašao, iako su napadi na njega bili ozbiljni. Ipak, za nijansu je bio nervozniji nego inače u takvim nastupima“, objašnjava Vukadinović, koji primećuje da je lider SPS "indirektno vodio i raspravu sa svojim koalicionim partnerima“.

Prema njegovim rečima, Miloš Jovanović je „pao ispod nivoa DSS, devalvirajući politiku te stranke o Kosovu i EU“. Vukadinović smatra da su LDP i DSS trenutno najozbiljnije opozicione stranke, s obzirom na to da je DS "zabavljena svojim jadom“.

Podsetimo, u četvrtak predveče, u delu sednice Narodne skupštine posvećenom poslaničkim pitanjima, Miloš Jovanović iz DSS je u žaru polemike rekao da bi Srbija trebalo da ima "dostojnog premijera, koji manje konzumira alkohol i red bul, i ne ide okolo da peva“.

Odgovarajući na ovu, čak i za lokalne standarde neobično žestoku prozivku, Ivica Dačić je rekao da „svi koji ga poznaju znaju da ne konzumira alkohol“.

"Treba da vas je sramota jer mnogo toga znam o vašoj partiji, vašim sklonostima i kućnim ljubimcima, alkoholu i nealkoholu, o svemu, i nikada o tome nisam govorio“, upozorio je Dačić.

Bojan Đurić, narodni poslanik LDP, ističe za Danas da je skupštinska sednica u četvrtak bila "ruglo“, da je Dačić "na silu“ hteo da pokaže autoritet na moći koju ima funkcija ministra unutrašnjih poslova i da je atmosfera na momente bila "opasna“.

On ukazuje da umesto da odgovori na pitanja LDP, poput toga ko je zaista premijer u Srbiji i zašto je dobio ukore od Tomislava Nikolića iz Njujorka, "Dačić je raspravi dao ton kroz koji je ona skliznula u prepucavanja“. „LDP je pokazao ozbiljnost koja ga je razlikovala od drugih stranaka“, navodi Bojan Đurić.

POVEZANE VESTI

Subota 29.09.2012. 09:41
kako god, ali nije primereno ponasanje jer zastupa jednu ozbiljnu stranku. takvi napadi vise dolikuju cedi prasku, crnokosuljasu, izlapelom micunu, jerkov i ostalim skotovima iz antispskih nastranih NVO stranaka. sta ce to kostunici.
Subota 29.09.2012. 08:02
Iskreno rečeno, jurnjava po vašarima i vatanje sa mikrofon da bi se pokazala pevačka sposobnost premijera Dačića vodi se mišljenju sklonosti ka alkoholizmu. Ako Dačić voli da peva nek se lepo javi u "Zvezdama granda", bar će udovoljiti svom prijatelju Željku Mitroviću, amožda da snimi duet sa Bokijem trinaest.
Ponedeljak 01.10.2012. 08:55
Ma jok ne pije: http://www.youtube.com/watch?v=k6lp-zTaIBc
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online