Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Četvrtak 20.09.2012.
15:41
Beta A

Sve je spremno za Paradu ponosa; čekaju Dačića i Vučića

Organizacioni odbor "Beograd prajda" potvrdio je da je sve spremno za održavanje Prajd vikenda i Parade ponosa i da očekuje da uskoro bude završen dijalog sa predstavnicima države zaduženim za bezbednost.

"Mi smo potpuno spremni i Prajd, što se nas tiče, može da počne sutra...Ostaje da se dovede do kraja dijalog sa institucijama", rekao je Goran Miletić i dodao da su skoro svi gosti potvrdili učešće.

Organizacioni odbor: Mi smo potpuno spremni i Prajd, što se nas tiče, može da počne sutra...
 

Miletić, koji je član Organizacionog odbora, najavio je da uskoro očekuje sastanke sa predstavicnima države koji su zaduženi za bezbednost, ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem i ministrom odbrane Aleksandrom Vučićem.

Dačić: Izem ti Uniju za koju je gej parada ulaznica

Predstavnici Organizacionog odbora rekli su na konferenciji za novinare da se očekuje učesčhe oko 30 poslanika Skupštine Srbije i da su ove godine dobili znatno veću podršku nego prošle kada je država, kako kažu, zabranila održavanje Parade.

"Očekujemo da svaki državni organ uradi šta je u njegovoj nadležnosti, a potrebna nam je i asistencija Dačića i Vučića", rekao je Miletić i dodao da država ne odlučuje o Prajdu već da može samo da ga zabrani.

Boban Stojanović iz Organizacionog odbora je rekao je da je agresivna kampanja protiv održavanja Parade splasla, ali da se priča ipak zahuktava kako se bliži datum

Sedam zahteva

Organizacioni odbor Prajda predstavio je danas sedam zahteva koje bi država trebalo da preduzme nakon održavanja Parade ponosa, među kojima su izrada nacionalne strategije protiv nasilja, usvajanje deklaracije protiv homofobije, odnos države prema LGBT zajednici.

održavanja 6. oktobar. Komentarišući izjave predstavnika pokreta Dveri o zabrani Prajda, Stojanović je rekao da to ne može da ugrozi održavanje parade i da će insistirati da sa njima održe javni medijski dijalog u kojem će moći da razmene mišljenja.

"Oni (Dveri) gube argumente... I moraju da razmisle o svom portparolu, koji je, ako ga uopšte, imaju jako loš", rekao je Stojanović.

Organizacioni odbor Beograd prajda kritikovao je izjavu narodnog poslanika Marijana Rističevića koji je negodovao jer je dobio pozivnicu za Paradu.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 20.09.2012. 16:06
Jebem vam m**** bolesnu, samo nam vi jos trebate da nam unakazite naciju do kraja. Sve vas treba fino isparadrati pajserom po glavi...
Četvrtak 20.09.2012. 16:03
Залудних ли људи....
Četvrtak 20.09.2012. 16:10
Vase okupljanje je visokorizican skup pa samim tim ne mozete ni da ga odrzite... Tako kaze Zakon, a ako se postuje Zakon na koji se pozivate sta vise hocete. MUP R.Srbije moze da zabarani okupljanje ako moze doci do ugrozavanja bezbednosti (u ovom slucaju vase), a ako ne ispostujete to snosite posledice i ne s**** po mlogo kako vas bijemo. Sami trazite. NECE BRE NIKO DA VAS GLEDA!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online