Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 02.09.2012.
18:46 >> 21:00h
Beta A

Osuda lomljenja Đinđićeve table

Demokratska stranka i Srpski pokret obnove protestvovali su zbog lomljenja table sa Ulice Zorana Đinđića u Novom Sadu, dok je Nevladina organizacija "Građanska Vojvodina" za nedelju zakazala protest zbog, kako kažu, narastujuće mržnje i šovinizma u gradu"

Na meti: Igor Pavličić, gradonačelnik Novog Sada
 

Pokrajinski odbor Demokratske stranke najoštrije je osudio "hajku" koja se vodi protiv gradonačelnika Novog Sada i predsednika novosadskog odbora te partije
Igora Pavličića.

"Novosađani su na izborima nedvosmisleno pozitivno ocenili četvorogodišnji rad i rezultate tima Igora Pavličića, poverivši najviše glasova listi DS-a i njenim koalicionim partnerima", navodi se u saopštenju za javnost.

"DS poziva nadležne organe da učine sve kako bi se vandali identifikovali, a političkim strankama, koje danima pod plaštom 'prekomponovanja vlasti' vrše pritisak na odbornike širom Srbije, poručuje da prestanu sa pretnjama, ucenama i izigravanjem demokratije i izborne volje građana Srbije", navodi se u saopštenju DS-a.

NVO zovu Novosađane na protest zbog mržnje i fašizma

Koalicija nevladinih organizavija Građanska Vojvodina pozvala je Novosađane da se u ponedeljak u 17 sati okupe ispred Filozofskog fakulteta, u znak protesta zbog, kako se navodi, narastajuće mržnje i šovinizma u gradu.

Nevladine organizacije su najoštrije osudile ispisivanje grafita mržnje i otkidanje table s nazivom ulice ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđić i pozvali građane da zajedno s njima prekreče te grafite.

"Novosađani moraju dići glad protiv onih koji ponovo pokušavaju da promovišu šovinizam i mržnju prema svemu što je drugačije. Ako sada ne reagujemo, sutra će već biti kasno", navodi se u saopštenju.

 


Pavličić je ocenio da grafiti imaju veze sa političkom situacijom u gradu i optužio SNS da vlast pokušava da preuzme "silom".

Srpski pokret obnove (SPO) osudio je lomljenje table s nazivom Ulice Zorana Đinđića u Novom Sadu i pisanje uvredljivih grafita.

Protest: Srpski pokret obnove

SPO je u saopštenju taj događaj okarakterisao kao vandalski čin nerazumnih ljudi i zatražio od organa gonjenja da hitno otkrije počinioce i rasvetli njihove motive.

Nepoznati počinioci otkinuli su tablu s nazivom Ulice Zorana Đinđića u Novom Sadu i ispisali šovinističke grafite protiv gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića.

POVEZANE VESTI

Nedelja 02.09.2012. 18:58
Djindjica je izdajnik, on ne treba da ima ulicu sa svojim imenom!
Nedelja 02.09.2012. 21:58
Izlažući svoje ludjačke planove, Hitler je pomišljao na novo oružje koje će on neopazice izgraditi. Ja tu ne mislim na nekakve nove avione ili tenkove, nego na psihološko oružje, na koje je Hitler pomišljao već god.1932. On je rekao da se svaku državu može iznutra razoriti sa razornom propagandom. Svagde ima raznih grupa, koje žele igrati političku ulogu. Najbolje revolucionarno oružje, da se neprijatelja udari iznutra,sastoji se u tome, da se iskoristi bolesna ambicija, koji žele doći na jasla. A osim toga ima i trgovaca koji žele zaslužiti. Ne postoji takav patroitizam, koji bi odoleo svim napastima. A najzad radi se o tome, kako se neka stvar frizira.
Nedelja 02.09.2012. 18:59
kako su oni ono, svojevremeno vikali? GOTOV JE??? hahahahaha e pa - GOTOV JE !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online