Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 28.08.2012.
05:42
Press A

I socijalisti imaju zahteve za promenu vlasti na lokalu

Zamenik predsednika SPS-a Žarko Obradović izjavio je za beogradski Pres da zahtev SNS-a za promenu vlasti na lokalu nije sporan, ali je dodao da i socijalisti žele prekomponovanje vlasti u nekim gradovima.

I socijalisti žele promenu vasti u nekim gradovima: Žarko Obradović
 

"Stav SPS je da treba formirati lokalnu vlast svuda gde je to moguće, u sastavu koji je na republičkom nivou. SPS takođe ima svoje zahteve i na sastanku Predsedništva izjasnićemo se o zahtevima koalicionih partnera i o našoj poziciji i lokalnim samoupravama gde mi smatramo da treba da napravimo lokalnu vlast", kaže Obradović.

Pročitajte još:

* Na lokalu 2+2 nije 4?

* SNS preuzima vlast u Novom Sadu

On nije precizirao o kojim zahtevima je reč, ali je najavio da će ove nedelje biti održana sednica Predsedništva SPS-a na kojoj će biti precizirani njihovi uslovi za prekompoziciju vlasti na lokalnom nivou.

"Sasvim je logično da se tamo gde postoje matematičke i druge mogućnosti napravi koalicija SNS-a i SPS-a i ostalih partnera koja je istovetna republičkom nivou. Tako je bilo i u prošlosti, zašto ne bi i sada", rekao je Obradović.

Nećemo rokove

Upitan da prokomentariše javni ultimatum koji su naprednjaci postavili SPS-u, Obradović je naveo da rokove ne treba postavljati ultimativno.
"To je stvar koalicije. Sva sporna pitanja treba rešiti u interesu građana i koalicije, jer ponekad predsednici lokalnih odbora tu ideju promovišu ne vodeći računa o koalicionom interesu", zaključio je Žarko Obradović.

Drugi čovek SPS-a naglasio je da njegova stranka sa tim zahtevima izaći u javnost tek nakon sednice Predsedništva.

"Imamo svoje zahteve, jer ima lokalnih samouprava gde je SPS dobio ubedljivu većinu, a ne participira u lokalnoj vlasti, ili gde je jedan od koalicionih partnera u vlasti, a SPS sa ostalima u opoziciji.

"Nije to uopšte tako jednostavno pitanje kao što se pokušava predstaviti, da se samo preslika republička vlast. Ima tu i lokalnih specifičnosti, naklonosti i animoziteta, mora da se obrati pažnja i na specifičnosti lokalne vlasti", kaže zamenik predsednika Socijalističke partije Srbije.

POVEZANE VESTI

Utorak 28.08.2012. 06:54
Ma socijalisti mogu sa svima, svuda, u svim pozama, samo ako se dobro placa. Tu prevrtacko kurvinsku politiku tip na slici ce ubaciti i u obrazovanje, predmet na kurvinskom fakultetu "politika socijalista". U svakom ozbiljnom sistemu takva partija bi nestala, ali kod nas je na vlasti i jos uci nas moralu. Uzas.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online