Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 18.08.2012.
01:07
Beta A

Koja: Posle dijaloga, politički proces o Kosovu

Ambasador Austrije u Srbiji Klemens Koja izjavio je da će posle razgovora Beograda i Prištine o struji i telekomunikacijama biti neophodno otvoriti širi politički proces i da EU uvažava nameru predsednika Srbije Tomislava Nikolića o podizanju dijaloga na politički nivo.

Ambasador Austrije u Beogradu podržao razgovor o Kosovu: Klemens Koja

"U stvari, posle, nadajmo se, uspešnih razgovora o električnoj energiji i  telekomunikacijama biće neophodno otvoriti širi politički proces kako bi se uhvatili u koštac sa preostalim političkim pitanjima, poput prava Srba na severu Kosova, zaštite
srpskog kulturnog nasleđa, povratnika i tako dalje", rekao je za vikend izdanje Danasa Koja, koji iz Srbije odlazi na službu u Sloveniju.

Nedoumice oko Zakona o Narodnoj banci Srbije

Ambasador Austrije u Beogradu Klemens Kona je naveo da će EU o novoj Vladi Srbije suditi po njenim akcijama i da je način na koji je izmenjen Zakon o Narodnoj banci Srbije, a bivši guverner Dejan Šoškić primoran da ode, izazvao nekoliko nedoumica u EU.

Koja je naveo da je EU uverena da Ahtisarijev plan sadrži odgovarajuća rešenja za ta pitanja, ali da mora biti pronađen način kako da se učine odgovarajućim za obe strane.

Na pitanje da li bi Srbija mogla da počne pregovore o članstvu u EU do kraja godine, Koja je odgovorio da su "šanse neumanjene".

"Evropski savet je jasno predočio koji uslovi moraju da budu ispunjeni i oni se uglavnom odnose na unapređenje odnosa Beograda i Prištine. Sada je u potpunosti na srpskom predsedniku i Vladi da pokažu svoju posvećenost putem konkretnih akcija. EU neće postavljati nikakve nove uslove", rekao je Koja.

POVEZANE VESTI

Subota 18.08.2012. 01:23
Svaki nastup zvanicnika iz EU na kom god nivou bili, natopljen je atmosferom "svrsenog cina". Uz to idu i ucene zacinjene stalnim obecanjima za ludo radovanje kako "novih uslova vise nece biti". Politika "i Kosovo i EU" ne samo da je nemoguca, nego je skroz propala! Valjda je i pticama na grani danas jasno: POLITIKA EVROINTEGRACIJA ZA SRBIJU JE U DIREKTNOJ PROTIVRECNOSTI SA OCUVANJEM NJENE USTAVNE CELOVITOSTI !! Ovakva politika vezuje ruke srpskim politicarima. Zato mi je cudno zasto insistiraju na tome, iako je ocigledno da ulazak Srbije u EU ne moze da se desi bez prethodnog izlaska Kosmeta iz Srbije uz srpski pristanak! Priznanje za sada ne traze, ali to je "u ovoj fazi"!
Subota 18.08.2012. 03:44
Боже сачувај нас од оваквих душебрижника!!!!
Subota 18.08.2012. 08:58
Oni kao nemaju cime drugim da se bave, pa nasu brigu brinu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online