Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 27.01.2010.
13:28
Vestionline A

Ledeno doba u Srbiji

Preduzeća "Beograd-put", "Gradska čistoća", "Zelenilo - Beograd" rade punim kapacitetom na uklanjanju snega sa gradskih ulica, trotoara, parkova, staza, stepeništa i drugih važnih delova grada, a ista situacija je i u ostalim delovima Srbije, pošto sneg neprestano pada preko 12 sati.

Beograd okovan snegom
 

Prema rečima direktora Zimske službe Javno komunalno preduzeće "Beograd-put" Željka Maravića, ekipe tog preduzeća su angažovane na svim glavnim ulicama.

Kako je temperatura veoma niska, na najvažnijim gradskim saobraćajnicama kojima se kreću vozila javnog gradskog prevoza, sneg se čisti raonicima. Pošto je temperatura veoma niska, a so deluje samo do minus sedam, ekipe "Beograd-puta" koriste kalcijum-hlorid na mestima gde ima utabanog i zaleđenog snega na kolovozu.

Avionski saobraćaj se odvija normalno

 

Avio-saobraćaj na aerodromu "Nikola Tesla" danas se odvija prema planiranom redu letenja, iako sneg neprestano pada nekoliko sati, saopštila je služba za odnose sa javnošću tog javnog preduzeća. Sve aerodromske službe koje se bave održavanjem, uključujući i Zimski štab aerodroma, angažovane su na čišćenju i otklanjanju snega sa platformi i piste, tako da su do sada realizovani svi predviđeni letovi.

"Apelujemo na vozače da na vreme propuštaju naša vozila, jer to je jedini način da efikasno obavimo posao na ovako niskim temperaturama, koje se spuštaju i do minus 15 stepeni", rekao je za ''Beoinfo'' Maravić, dodavši da to preduzeće radi se punim kapacitetom i ukupno 135 ekipa je na ulicama svih 17 gradskih opština, od čega 22 na regionalnim putevima.

Direktor JKP "Gradska čistoća" Aleksandar Stamenković kazao je da se na terenu nalazi pet čistilica, sedam specijalnih vozila za čišćenje trotoara i oko 30 transportnih vozila koja posipaju so i odnose sneg sa gradskih ulica. U okviru prve smene, na poslovima čišćenja snega angažovano je 500 radnika ovog preduzeća, a između 14 i 18 časova, tokom preklapanja smena, na ulicama će biti ukupno 800 radnika.

Posle 22 sata, u okviru treće smene, na ulicama će biti još oko 250 radnika "Čistoće", tako da ukupan broj angažovanih prelazi brojku od 1.000 radnika.

Prema rečima direktora "Zelenila" Radovana Draškića, na ulicama je oko 450 radnika ovog preduzeća, 40 više nego prethodni put, sa 14 specijalnih vozila za
Grad još jednom podseća sve žitelje Beograda na njihovu obavezu da ispred svojih zgrada i stambenog prostora uklone sneg i pospu so, koja im je besplatno obezbeđena.

Putevi u Šumadiji i Pomoravlju prohodni

Svi magistralni i regionalni putni pravci u Šumadiji i Pomoravlju su danas prohodni, ali se saobraćaj odvija otežano i usporeno zbog snega koji od sinoć pada i koji je na pojedinim deonicama dostigao visinu i do pet centimetara.


Dežurni dispečer Preduzeća za puteve Kragujevac Milivoje Petrović izjavio je da vozači moraju da imaju zimsku opremu i da vožnju prilagode uslovima u saobraćaju.

"To znači da na putevima drugog i trećeg prioriteta treba da voze 40 na sat, a na putevima prvog prioriteta treba da voze maksimalno 60 na sat", rekao je Petrović.
On je dodao da su ekipe tog preduzeća neprekidno na terenu i da posipaju puteve, ali zbog velikog inteziteta padavina saobraćaj se odvija otežano i usporeno.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online