Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 03.08.2012.
10:21
Blic A

"Karić treba da se vrati što pre"

Bogoljub Karić bi što pre trebalo da se vrati u Srbiju i da se brani sa slobode, kažu Velimir Ilić i Dragan Marković Palma.

Mogući povratak čoveka koji je optužen da je oštetio '''Mobtel“ za 60 miliona evra nagovestila je i njegova supruga Milanka Karić, navodi ''Blic''.

Milanka Karić očekuje da se njen suprug uskoro vrati u Srbiju i da njegov slučaj reši pravosuđe. Oglasio se i Karićev brat Dragomir, narodni poslanik Pokreta snaga Srbije, koji je demantovao navode da slučaj ''Mobtela“ spada u sporne privatizacije.

Uskoro u Srbiji?: Bogoljub Karić

"Duboko sam uveren da će se u slučaju Karić postupiti po rezoluciji Evropskog parlamenta, koja je obavezujuća za Srbiju", rekao je Dragomir Karić, naglašavajući da se ne vodi nikakva revizija postupka, već krivični postupak zbog otimanja ''Mobtela“.

On je takođe dodao da je kompanija njegovog brata ''oteta i prodata“ norveškoj kompaniji. Na opasku da je u pregovorima o prodaji učestvovao i Mlađan Dinkić, Karić ističe da je on bio ''samo izvršilac grubih radova“.

Ujedinjeni regioni tvrde da Dinkić nema veze sa tom transakcijom.

"Dobro se sećam da je Karić legalno i dobrovoljno svoj vlasnički udeo u „Mobtelu“ prodao Martinu Šlafu. Taj potez predstavlja transakciju i sa tim nikakve veze nemaju ni Srbija, ni stranke, ni Mlađan Dinkić", odgovara Vladimir Ilić, član Predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije.

Ilić dalje navodi da je država Srbija potom prodala „Mobtel“ na javnoj aukciji, pred TV kamerama, i da ga je tada norveški ''Telenor“ kupio za 1,5 milijardi evra.

"To je najtransparentnija i najuspešnija privatizacija koja se dogodila u novijoj istoriji Srbije", ocenio je Vladimir Ilić.

Međutim, ne misle tako svi koalicioni partneri:

"Bogoljub je politički progonjen. Treba mu dozvoliti da se vrati i da se brani sa slobode", kaže za ''Blic“ lider JS Dragan Marković, sa kojim je saglasan i Velimir Ilić.

"Kariću treba omogućiti da se vrati i da se brani i da već jednom prestane hajka", navodi Ilić za  beogradski list.

Slobodan Homen iz DS kaže da su izjave Ilića i Markovića nedopustive.

"Sva lica sa crvene Interpolove poternice su dobrodošla u Srbiju. To mogu uraditi na jednostavan način - tako što će se predati policiji i tužilaštvu i otići u pritvor gde će sačekati početak suđenja. Ne mogu biti pušteni na slobodu budući da su bili u bekstvu. To važi i za Bogoljuba Karića. On je osumnjičen i optužen da je oštetio budžet i građane za više desetina miliona evra, a taj postupak se osim u Srbiji, vodi i u Austriji protiv Karićevog partnera Martina Šlafa. Ako dve države imaju jasne dokaze, onda tu ne može biti govora o političkom progonu. Verujem da će pravosudni organi na fer način završiti postupak", ističe Homen za ''Blic“.

On upozorava da izjave Ilića i Markovića predstavljaju politički pritisak na pravosuđe.

"Nadam se da povratak Karića nije deo političkog dogovora i njegovog finansiranja Srpske napredne stranke. Ako je to razlog, onda je to ozbiljan korak unazad u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala", navodi Homen.

POVEZANE VESTI

Petak 03.08.2012. 10:36
Sad im stize jos jedan brat lopov...da zajedno ukradu sta se od ove sirotinje jos i ukrasti moze...Velja Ilic,Mrkonjic i Palma politicari...pa njima ne bih dao ovce da cuvaju...goveda jedna nepismena i lopovska!!!Dosta su krali zuti,sad ce malo ova djubrad oko SNS I SNS da pljackaju...isti ste izrodi i jedni i drugi...SUDICE VAM NAROD KAD ,TAD...KRVAVO!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online