Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 29.07.2012.
09:10
Blic A

"Ne prodajemo maglu, već recept iz Beograda"

"Međunarodni monetarni fond treba Srbiji, ne samo zbog novca. Mnogo su bitniji standardi kojih moramo da se držimo. Naš je problem, međutim, što ih tumačimo na različite načine", izjavio je za list "Blic“ Milan Krkobabić, potpredsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS).

Nema povratka na devedesete: Milan Krkobabić
 

Prema ocenama Milana Krkobabića, kada MMF kaže da je u Srbiji "labava fiskalna disciplina", iz ove finansijske institucije praktičko kažu i da bi trebalo da budu zamrznute plate i penzije.

- Za nas, „labava“ znači da sivu zonu uteramo tamo gde joj je mesto i da je oporezujemo. „Stroga fiskalna disciplina“ znači sintetički porez kojeg nema, progresivnu poresku stopu koje nema... MMF treba Srbiji radi stvaranja klime u kojoj treba da poslujemo - rekao je potpredsednik Partije ujedinjenih penzionera.

Šta građani mogu da očekuju od nove vlade?
- Da realizujemo ciljeve koje smo potpisali, a deo su zajedničke platforme. Da penzije i plate ne budu zamrznute, da čuvena trinaesta penzija stigne do skoro 390.000 građana i da socijalno preduzetništvo zaživi. To znači da u naredne četiri godine uposlimo do jedan odsto radno aktivnog stanovništva, to je negde oko 750.000 ljudi.

Hoćete li ostati poslanik?
- Gde partijski organi budu tražili da budem, biću.


Možda u PTT-u?

- Zašto u PTT-u (smeh)? Biće kako stranka odluči. Ali će u biografiji stajati da nisam 20 godina radio kao odbornik, već da sam u Skupštinu Srbije ušao 2007. godine.

Da li je to realno?
- Mi smo to u Beogradu počeli da radimo. Ne prodajemo maglu, nešto što će možda biti, već nešto što je već verifikovano u glavnom gradu. U Beogradu smo dali deset miliona za trinaestu penziju. Znamo da taj novac odmah ide na plaćanje infostana, struje, da niko neće kupiti devize i izvršiti monetarni udar. Očekujemo i na nivou Srbije 50 miliona koji će takođe biti pokretač realne potražnje. Banalno govorim, čokolada koju će deda da kupi unuku ili da plati komunalije, omogućiće da se novac zavrti.


Kako komentarišete kritike da ova vlada predstavlja povratak u devedesete?
- Ja mogu da govorim za deo kojim se PUPS bavi. Model Beograda ćemo da širimo. Tu nema povratka na devedesete. Što se svega ostalog tiče, hajde da im damo šansu.


Ali pojedini ministri iz SPS su loše radili, a ostali su u foteljama?
- Građani su ih verifikovali, dali im podršku.


Sva je prilika da od departizacije opet neće biti ništa.
- Ako stranke nastupe s tvrdnjama da su najbolji kadrovi u njihovim redovima, pa i u našoj, ko je onda ostao sa strane koga bismo mogli da uzmemo?. Moj stav je struka, iskustvo, pre svega. Imamo konkurse, neka kandidati daju plan rada za javno preduzeće za narednih pet godina, neka dokumentuju šta su sve radili. Izabraćemo najboljeg, bez obzira na stranačku pripadnost. Ako je neko bio odbornik tri puta i ništa sem toga, onda su stvari drugačije.

Šta poručujete onima koji predviđaju brzi kraj vlade?
- Kako je krenulo, uskoro ćemo imati podršku 250 poslanika (smeh). A vi mi sad govorite nešto potpuno drugačije. Ne znam kako izvlače taj zaključak. Dajte nam šansu.

POVEZANE VESTI

Nedelja 29.07.2012. 09:31
ovog bilmeza je novinar trebao da pita zna li i za jednu zemlju koja se oporavila uz pomoć mmf-a? a onda da ga pita da li je čuo za Argentinu, npr? danas BAŠ svako može da bude novinar... ali BAŠ svako...
Nedelja 29.07.2012. 11:16
Dal je ovaj lud ili mu noge smrde?Kad su mu rekli labava on odmah pomislio kako da nas jos vise oporezuje a ne da sprecava rasipanje novca iz drzavnog budzeta u njihove dzepove!Sto se neko ne pojavi da oduva ova govna i da konacno zivnemo malo!?
Nedelja 29.07.2012. 11:21
Kakvih standarda je MMF merilo, bitango jedna lopovska matora? Lopovskih naravno, oni koji stampaju novac iz vazduha i pozamljuju ga uz uzasne kamate, pretvarajuci ga uz pomoc vas korumpiranih placenika u prave vrednosti preko kamata koje placate poreskim nametima, nasim znojem i krvlju. Tako sve biva tri puta skuplje, jer kamate i kamate na kamate rastu eksponecijalno, a mi rmbamo za tu prevaru o kojoj nam ti bestidnice matori solis pamet.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online