Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 12.07.2012.
17:52
Beta A

Pajtić: Egzit čini više nego diplomatija

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić smatra da Egzit čini mnogo više nego srpska diplomatija u poboljšavanju imidža Srbje u svetu, jer na njega dolaze mladi koji će jednog dana donositi odluke u svojim zemljama.

Od večeras, ludilo u Novom Sadu...

"Egzit dobija priznanja od najvažnijih svetskih medija i dovodi u Novi Sad hiljade mladih. On je i nastao kao posledica bunta mladih i želje da se u ovoj državi uspostavi sistem vrednosti koji će nas voditi u pravcu Evrope i dobrih odnosa sa svetom", rekao je Pajtić prilikom obilaska egzitovog kampa na novosadskom kupalištu Štrand.

Pajtić je dodao da Pokrajinska vlada festival podržava i finansijski i logistički i da će to nastaviti da čini, jer je za njih "veoma važno da pokažu da je Srbija ozbiljna i civilizovana zemlja".

Ambasador Velike Britanije Majkl Devenport rekao je da se očekuje da će iz te zemlje na Egzit doći više hiljada građana, a ambasada će u festivalskom kampu Egzit vilidž imati i svoje predstavništvo.

"Ovaj festival uživa veoma pozitivnu reputaciju u Velikoj Britaniji i svi su oduševljeni iskustvima koje ovde stiču. Siguran sam da će tako biti i ove godine", rekao je Devenport.

Direktor Egzita Bojan Bošković rekao je da je godina bila teška za organizaciju festivala, ali da sve teče po planu i da je sve spremno za četiri dana "još jednog najboljeg Egzita do sada".

"Za sada je sve u najboljem redu, tako da ćemo spremno dočekati hiljade mladih ljudi i umetnika iz celog sveta u Novom Sadu, glavnom gradu pokrajine Vojvdine", rekao je Bošković.

Očekuje se da će Egzit, čije se kapije zvanično otvaraju u 18 sati, ove godine posetiti od 150 do 200 hiljada ljudi, od kojih će veliki deo doći iz inostrastva i regiona. Ovogodišnji Egzit festival trajaće do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, i to će biti njegovo 13. izdanje.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 12.07.2012. 18:45
Protiv turista nemam ništa..ja se baš i zalažem da postanemo jedna turistička zemlja .Imamo predivne predele.reke,jezera,planine,kanal dtd idealno za miran odmor.pecanje itd.. Smeta mi koncentracija ne turista ni mladih..već onih koji se drogiraju..a to nažalost egzit jeste..Sprečite drogu na egzitu i podržavam ga !!!
Četvrtak 12.07.2012. 18:21
"On je i nastao kao posledica bunta mladih i želje da se u ovoj državi uspostavi sistem vrednosti koji će nas voditi u pravcu Evrope..." -е ако је егзит мерило за некакве "вредности" и ако ће та гомила наркомана сутра да нас води било где - онда боље да се колективно самоубијемо....
Petak 13.07.2012. 07:02
Egzit je mesto gde ne bih volela da vidim svoju decu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online