Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 07.07.2012.
20:48 >> 21:27h
Beta A

Povratnici: Ostajemo u Talinovcu ako nam garantuju bezbednost

Srbi povratnici u selo Talinovac kod Uroševca dogovorili su se da ostanu na Kosovu, uprkos ubistvu bračnog para Jevtić, pod uslovom da Kfor i nadležni kosovski organi održe obećanje da će u selu podići nivo bezbednosti i poboljšati ekonomske uslove života.

Povratnk Branislav Milenković rekao je agenciji Beta da su im predstavnici kosovske policije, Kfora i Ministarstva unutrašnjih poslova obećali da će u selu podići nivo bezbednosti i povratnicima pružiti bolje ekonomske uslove života.

"Ako obećanja ne budu poštovana, napustićemo ne samo selo već i Kosovo", kazao je Milenković i dodao da povratnici ostaju u selu i da očekuju da će obećanja koja su danas dobili biti ispunjena.

Pukovnik američkog kontigenta Kfora Marko Ilom rekao je agenciji Beta da će vojnici Kfora biti na raspolaganju povratnicima.

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Saša Rašić kazao je agenciji Beta da će pripadnici policije u saradnji s Kforom u Talinovcu imati tri prioriteta - rasvetaljavanje sinoćnjeg ubistva bračnog para Jevtić, povećanje stepena bezbednosti u selu i ekonomsko osnaživanje povratnika.

Patrole 24 časa

Regionalni direktor uroševačke policije Gazmend Hoža kazao je Beti da su se policija i Kfor u razgovoru sa povratnicima dogovorili da policija uvede danonoćne policijske patrole u tom mešovitom selu. Prema rečima Hodže, uz patrole kosovske policije, selo će kao i do sada obilaziti Kforove patrole, koje će tokom 24 časa biti na raspolaganju povratnicima. Na ovaj način povratnici će moći da ostanu na svojim ognjištima, dodao je Hodža.

Povratnike u Talinovac obišli su danas, pored Rašića, i članovi kosovske vlade Slobodan Petrović i Radojica Tomić, koji su im takođe dali garancije da će se stvari u selu promeniti u njihovu korist.

Povratnici su ranije rekli Beti da napuštaju selo jer se ne osećaju bezbedno, naročito nakon sinoćnjeg ubistva supružnika Jevtić.

Koordinator za srpsku opštinu Uroševac Milan Janjić je agenciji Beta rekao da je pre rata 1999. godine u selu Talinovac živelo oko 300 srpskih porodica sa oko 800 ljudi, koji su iseljeni 1999. posle dolaska međunarodnih snaga na Kosovo i Metohiju. Proces povratka počeo je 2006. i kosovska vlada je s međunarodnom zajednicom napravila 40 kuća u Talinovcu, u koje se vratilo 38 srpskih porodica. Janjić je kazao da je od tada oko 25 porodica napustilo selo, a da je samo ove godine iz Talinovca otišlo četiri srpske porodice. U ovom selu sada ima osam povratničkih srpskih porodica sa 18 članova.

POVEZANE VESTI

Subota 07.07.2012. 22:47
Tesko Srbima pored ovih srpskih izdajica Slobodana Petrovica,Sase Rasica,Milana Janjica i ostalih izroda koji bi i svoju rodjenu majku prodali svojim siptarskim gazdama a ne bi njih saku jada medju siptarskim lesinarima.Ovakvi kao S.Petrovic,S,Rasic,M.Janjic su sto puta veci stetocine od svakog bednog siptara.Bednici zajedno sa antisrpskom ''agencijom Beta''koriste ove jadne uplasene Srbe za najprizemniju siptarsku propagandu.
Subota 07.07.2012. 23:36
@llapotinca-Kako sam samo bio u pravu za ove srpske izdajnike a siptarske sluge cim si se ti siptaru nasao prozvanim da nam ovde prosipas vasu propagandu.I sta nam rece da du ovo dvoje Srba ubili Srbi i pobegli sa okupirane teritorije.Jer slozices se i ti da je Kosovo i Metohija privremeno od strane Nato pakta a ne nikakvih bednih siptara okupirana teritorija.A za ove srpske izdajnike cemo se jednog dana pobrinuti nemoj da brines.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online