Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 20.06.2012.
12:20
J. Arsenović - Vesti A

Žuta štampa blati Srbiju

Nismo preprodavali karte za Olimpijadu, ovo nije prvi put da se Srbija lažno optužuje, demantuje generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Đorđe Višacki pisanje "Sandej tajmsa".

Za nešto više od mesec dana počinju Olimpijske igre u Londonu, ali sportski duh časti uveliko narušava priča o preprodaji ulaznica u koju su navodno umešani nacionalni olimpijski komiteti. Lažno se predstavljajući kao distributeri sa Bliskog istoka, novinari londonskog lista "Sandej tajms" tvrde da su im karte za olimpijska borilišta po astronomskim cenama nudili mnogi nacionalni savezi, među njima i srpski, iako je pravilo da ovlašćeni distributer u svakoj državi ulaznice dobijene od Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) može prodavati isključivo domaćim državljanima za tačno utvrđen iznos.

Među prozvanima je i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Đorđe Višacki, koji za "Vesti" demantuje optužbe "Sandej tajmsa".
 

- Neprijatno sam iznenađen tvrdnjama iznetim u britanskom listu i povezivanjem OKS-a sa ovakvim nelegalnim radnjama. OKS nije, niti može da utiče ili učestvuje u navodnom preprodavanju i distribuiranju ulaznica za Olimpijske igre, s obzirom na to da se distribucija svih ulaznica vrši isključivo preko zvaničnog distributera koji ima direktan ugovor sa organizatorima Olimpijskih igara - kaže Višacki.

Da li ste vi, ipak, imali kontakte sa novinarima "Sandej tajmsa" i šta su od vas tražili?

- Ni na koji način nisam posredovao kod navodnih dilera sa Bliskog istoka. Dok sam bio u Budimpešti na zvaničnom sastanku evropskih olimpijskih komiteta kontaktirala su me akreditovana lica, tražeći od mene informacije o razmeni ulaznica za Olimpijske igre, kao i kontakt sa zvaničnom agencijom za distribuciju karata u našoj zemlji. S obzirom na to da je razgovor obavljen u zvaničnoj zoni, nisam imao nikakvog razloga da verujem da razgovaram sa ljudima koji se lažno predstavljaju, pa sam ih usmerio na zvaničnog distributera ulaznica za Olimpijske igre.

Ako je to tako, otkud to da ste vi lično imenovani u tekstu kao neko ko se bavi preprodajom karata?

- Ubeđen sam da je ovo još jedan u nizu pokušaja da se ljudi iz Srbije predstave u lošem svetlu, ali ćemo mi sve učiniti da ovakvi tekstovi ne ugroze pripreme naših olimpijaca. Ovo nije prvi put da se Srbija dovodi u negativan kontekst i da se Srbiji daje poseban publicitet u ovakvim situacijama. Ovoga puta i ono najkvalitetnije što mi kao zemlja imamo da ponudimo u takmičenju sa svetom konstruisanim činjenicama je dovedeno u negativan kontekst.

Ukoliko istraga eventualno pokaže tačnost optužbi, kakve sankcije bi mogle da uslede prema OKS-u i da li se te mere mogu odraziti na poziciju naših olimpijaca?

- Ne postoji mogućnost da OKS pretrpi bilo kakve sankcije. Mi smo u intenzivnoj komunikaciji sa MOK-om i ovim povodom, kao i svaki put do sada, postupaćemo u skladu sa instrukcijama koje dobijemo od Međunarodnog komiteta. Sa druge strane, ovako predstavljanje i konstruisanje činjenica u odnosu na OKS oduzima našim najboljim sportistima šansu da budu ravnopravni na borilištima Olimpijskih igara, iako ćemo mi učiniti sve što je u okviru naših mogućnosti da ne dozvolimo da se naruši odlična atmosfera koja postoji u okviru olimpijskog tima Srbije.
 

Do distributera javnim konkursom

 

Koje su sve agencije ovlašćenje za prodaju karata?


- Zvanični distributer ulaznica za Olimpijske igre u Londonu za područje Srbije je agencija Big blue group.


Kako je ona došla u tu privilegovanu poziciju?


- Agencija Big blue group je posao distribucije i prodaje ulaznica dobila na javnoj nabavci koja je realizovana u oktobru 2010. godine, nakon čega je potpisala ugovor direktno sa organizatorima Olimpijskih igara u Londonu i na taj način postala zvanični agent za distribuciju ulaznica.

POVEZANE VESTI

OSTALI SPORTOVI SKANDAL: MOK prima Kosovo!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online