Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 15.05.2012.
13:25 >> 16:24h
Beta A

"Tadić nam je veća garancija"

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS), Srpski pokret obnove (SPO), kao i Pokrajinski odbor Liberalno-demokratske partije i SPS podržaće u drugom krugu predsedničkih izbora kandidata Demokratske stranke (DS) Borisa Tadića.

 Podržaćemo Tadića: Ranka Savić

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS), koja je u koaliciji Preokret, podržaće u drugom krugu predsedničkih izbora kandidata Demokratske stranke (DS) Borisa Tadića, rekla je danas predsednica tog sindikata Ranka Savić.

Ona je na konferenciji za novinare u Beogradu rekla da je Tadić bolji izbor za građane i radnike u Srbiji jer je "veća garancija" za nova radna mesta, investicije i put ka Evropskoj uniji.

"Sindikat ima interes da zauzme stav o podršci predsedničkom kandidatu jer za radnike i građane nije svejedno ko će predstavljati i voditi Srbiju sledećih pet godina", rekla je Savić.

Ranka Savić je rekla da očekuje da Preokret, koji predvodi Liberalno demokratska partija, sa Demokratskom strankom formira vladu i dodala da do sad nije bilo razgovora o funkcijama. "Ja sam i ranije govorila da bi mesto ministra rada trebalo da pripadne sindikatu, ali razgovora o funkcijama do sad nije bilo", rekla je Savić.

Ona je kazala da će ASNS insistirati na brzom formiranju vlade koja koja bi, navela je, trebalo da radi na oživljavanju privrede. "Mi ćemo insistirati da prioritet vlade bude oživljavanje privrede i predložićemo formiranje ministarstva za privredu, bez kojeg nema oporavka sistema i novih radnih mesta", rekla je Savić.

SPO: Jedino Tadićeva pobeda garantuje nastavak evropskih integracija

Srpski pokret obnove (SPO) pozvao je danas sve članove i simpatizere da u nedelju izađu na izbore i glasaju za predsedničkog kandidata Demokratske stranke (DS) Borisa Tadića.

"Jedino pobeda Borisa Tadića u drugom krugu predsedničkih izbora garantuje nastavak evropskih integracija, što su ideali zajedničke dvodecenijske borbe i SPO-a i DS-a", rekao je agenciji Beta potpredsednik SPO-a Aleksandar Jugović.

On je istakao da su SPO i DS u svim najtežim vremenima bili zajedno, pa je podrška Tadiću samo potvrda odgovorne politike.

"Garancija nam je i 9. mart i Vidovdanski sabor i tromesečne demonstracije i sve ostale zajedničke borbe za demokratsku Srbiju usmerenu ka Evropi", rekao je Jugović.

Mijić: Birači LDP-a da glasaju za Koaliciju za bolji zivot

 

Predsednik Pokrajinskog odbora Liberalno-demokratske partije (LDP) Dušan Mijić pozvao je danas birače te stranke da u drugom krugu pokrajinskih izbora u Vojvodini
glasaju za kandidate Koalicije "Za bolji život". "Oni su naši prirodni partneri. Pozivam birače da se ne obaziru na pretnje naprednjaka i da izađu na izbore", poručio je Mijić na konferenciji za novinare u Novom Sadu. On je takođe pozvao birače Koalicije "Za bolji život" da u drugom krugu pokrajinskih izbora glasaju za Milivoja Vrebalova, kandidata LDP-a u opštini Novi Bečej.

SPS: Normalna podrška Tadiću

Predsednik Socijalističke partije Srbije /SPS/ Ivica Dačić izjavio je danas da je normalno da podržava predsedničkog kandidata Demokratske stranke Borisa Tadića, jer je sa njim postigao dogovor o formiranju vlade.

Dačić kaže da, bez obzira što njegova partija podržava Tadića u drugom krugu predsedničkih izbora, SPS je osvajanjem 15 odsto glasova na parlamentarnim izborima ostvario duplo bolji rezultat nego na izborima 2008. godine. On je rekao da na izborima nikome nisu odneli glasove, te dodao da Tadić i Nikolić ne mogu da podele Srbiju na dva dela.

Đelić: Tadić donosi stabilnost i izvesnost

 

Član Predsedništva Demokratske stranke Božidar Đelić ocenio je danas da je u ovom momentu jedina bitna stvar ta da 20. maja Boris Tadić bude izabran za predsednika
Srbije, jer on, kako je istakao, predstavlja opciju sigurnosti i stabilnosti za Srbiju.

 

S njim "imamo ozbiljnog državnika, predvidivog, koji uživa veliki ugled u svetu i regionu i koji će sigurnom rukom voditi Srbiju u izvesnu budućnost", izjavio je Đelić danas u Svilajncu prilikom obilaska završnih radova na izgradnji Prirodnjačkog centra.

On je naglasio da su izvesnost i sigurnost neizostavni uslovi za privlačenje investicija i otvaranje radnih mesta.

 

"Srbiju ne može da vodi čovek koji svaki dan menja stav i mišljenje i kada bi bio predsednik, predstavljao bi opasnost, ne samo za ljude oko sebe već i za celu naciju", kazao je Đelić, aludirajući na predsedničkog kandidata Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića.

 

On je ocenio da je "Demokratska stranka pokazala tokom ovih izbora da je tim koji podržava i svoje partnere" i izrazio uverenje da će vlada biti formirana brzo nakon izbora. "To je garancija da ćemo se sto pre uhvatiti sapreostalim mnogobrojnim problemima u našoj zemlji", kazao je Đelić.

POVEZANE VESTI

Utorak 15.05.2012. 13:45
Zna se kako se postaje predsednik sindikata,asocijacija građana .....po partijskoj knjižici.Podržavaš ti (Ranka Savić) Tadića kao član DS-a .
Utorak 15.05.2012. 15:39
Ovakvi sindikati su sramota za radnicki pokret,zato i radnicki pokret gotovo da i ne postoji u Srbiji,radnici su bez ikakvih prava,a "sindikalci"zive kao bubreg u loju na radnickoj grbaci.Za vreme mog dosadasnjeg rada,sindikati mi nisu nista pomogli,plata ista godinama,a standard sve manji,posao se gubi i za najmanju nepaznju,a placam nekakve cetiri clanarine od plate.Placam i zdravstveno a kad odem u bolnicu moram sve da platim i lekove i preglede i pretrage,sramota.O skolstvu necu ni da pricam.Treba ovo sve smrdljivom motkom oterati u tri lepe.Radis godinama,a doveli su nas dotle da smo gladni,za platu vise ne moze da se kupi hrana,bruka i sramota.
Sreda 16.05.2012. 08:51
Ви сте слободан независан синдикат колико сам и ја слободан грађанин у окупираној Србији са тоталитарном влашћу жутих бандита...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online