Ponedeljak 27. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 11.05.2012.
10:00
Blic, B92 A

"Ne doživljavam sebe kao premijera"

Zamenik predsednika DS-a Dragan Đilas izjavio da sebe trenutno ne doživljava kao premijera. "Građani su za mene glasali u Beogradu i to je odgovornost," kaže on.

 "Ne doživljavam sebe kao premijera"

"Građani Beograda su za mene glasali kao gradonačelnika i dali mi 36 odsto glasova. Imam odgovornost prema tim ljudima. Ja bih voleo da se napravi jedna ozbiljna vlada, ali sebe trenutno ne doživljavam kao premijera", rekao je Đilas u intervjuu "Blicu".

Đilas je naveo da ga izborni rezultat kvalifikuje da radi i neke druge stvari, ali da misli da ako je rekao da želi da nastavi da radi u Beogradu to treba i da učini.

Đilas, koji je gradonačelnik Beograda i nosilac liste "Izbor za bolji Beograd", istakao je da je svima jasno da velika većina građana Srbije daje podršku politici lidera DS Borisa Tadića i da to zna i njegov protivkandidat.

"Počinju priču o pokradenim glasovima u prvom krugu kako bi objasnili biračima da ipak postoje šanse da njihov kandidat pobedi, da je pobedio i u prvom krugu, ali da njegovi glasovi nisu dobro sabrani", naveo je Đilas, dodajući da je veoma važno da građani izađu na izbore 20. maja i glasaju.

Komentarišući izborni rezultat u Beogradu, Đilas je rekao da građani glavnog grada, za razliku od republike, jasnije mogu da ocene uspeh politike koja je vođena, jer je ta politika konkretnija.

"Ovde je dobra politika ako obećate školu i napravite je, a ako ne napravite, onda je to loša politika. Što se tiče republičke vlasti, DS je na sebe preuzela najveći deo odgovornosti. Gotovo sve što je negativno u vladi išlo je na račun DS", objasnio je Đilas veliku razliku rezultata demokrata na beogradskom i republičkom nivou.

Komentarišući dogovor sa SPS, Đilas je ponovio da će o kadrovskim rešenjima, pa i o premijerskom mestu, biti reči posle drugog kruga predsedničkih izbora, a na pitanje ko će biti treći koalicioni partner odgovorio da ima raznih kombinatorika, ali da je bitno da program funkcioniše.

"Bitno je da što više kvalitetnih ljudi uđe u vladu. O tome ko će da uđe u vladu govori onaj ko dobije mandat da je sastavlja. Mislim da Miodrag Stojković treba da bude ministar nauke i visokog obrazovanja... Mislim da neko od velikih privrednika mlađe generacije poput Bojana Raduna ili starijih Svilara, Vukadinovića, Pavličića, treba da bude u njoj", rekao je Đilas.

POVEZANE VESTI

Petak 11.05.2012. 10:10
Боље је бити газда Београда... из сенке владати Србијом...
Petak 11.05.2012. 12:32
"Ne doživljavam sebe kao premijera" - а као члана организоване банде која је фалсификовала резултате избора у сарадњи са државним органима нафилованим вашим кадровима?
Petak 11.05.2012. 13:00
Ne doživljava, brže- bolje obećali Tadiću. Njemu je dobar i grad Beograd.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online