Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 04.05.2012.
20:51
24sata.rs A

Bakica s testerom u obračunu s bučnom omladinom

Novi komšijski incident u Novom Sadu. Starija gospođa ogorčena što joj omladina sedi pod prozorom stana rešila je da testerom iseče klupu i bučnu mladež otera od sebe. Gospođa je snimljena u akciji, a video je postao hit na Jutjubu.

Dok je ona testerisla mladići joj se podsmevali

O ovom incidentu je upoznata i komunalna policija, ali identitet učesnika nije upoznat, pri čemu kako navode u ovoj službi za sada i nema osnova za podnošenje nekih prijava. Na samom snimku se ne vidi povod za reakciju ove Novosađanke, a zabeležena je njena prepirka sa mladićima koji joj govore da ne sme da seče klupu i da će je prijaviti komunalnoj policiji. Na opasku mladića da joj ne priliči da to radi, ona je odgovorila da njima ne priliči da tu ispijaju.

Mada je nekoliko trenutaka testerisala klupu, ona je na kraju odustala od te namere. Na kraju snimka se vidi još jedna žena koja je takođe držala testeru, ali nije pokušavala da seče klupu.

Šef komunalne policije Nebojša Radovanac kaže da su upoznati sa ovim snimkom i da je van svake pameti to što se dogodilo.

Ulica buke

 

Komentari gledalaca ovog videa na Jutjubu, građani Novog Sada i žitelji ulice u kojoj se desio incident, pišu da pored te ulice prolazi bulevar sa šest traka, da kafići u blizini Spensa ne poštuju radno vreme do 1 sat posle ponoći. Dodatni problem je obližnji otvoreni bazen sa koga se po ceo dan čuje muzika i vriska.

"Poslali smo patrolu u Ulicu Blagoja Parovića da pokuša da utvrdi šta se dogodilo, ali nisu imali uspeha, pri čemu nema ni osnova za prijavu jer ovo izgleda nije javni mobilijar. Svakodnevno imamo razne prijave, koje su uglavnom bez osnova i radi se o trivijalnim stvarima i samo uz malo dobre volje ljudi bi sve mogli da reše", navodi Radovanac, dodajući da se policajci često trude da pomire komšije.

On navodi da pretpostavlja i da je reakcija ove Novosađanke proistekla iz ponašanja mladića koji su se verovatno tu okupljali i možda pravili buku u vreme koje je po kućnom redu predviđeno za odmor.

Sociolog Bojan Panaotović kaže da ovaj incident, kao i nedavni incident sa olimpijcem Nemanjom Mirosavljevim kojeg je napao komšija, posledica problema u društvu.

"Ovoj reakciji je možda prethodilo desetine neuspelih prijava policiji zbog buke i neprimereno ponašanje mladih koji su se tu okupljali. Žena je ovako reagovala jer institucije ne reaguju i nije videla drugi način da reši problem", kaže Bojan Panaotović.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online