Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
19
Sreda 18.04.2012.
15:16
Beta A

"Ja sam doveo investitore u Srbiju"

Kandidat Demokratske stanke (DS) za predsednika Srbije Boris Tadić izjavio je danas da investitori ne odlučuju "preko noći" da ulažu u Srbiju, već je to proces koji traje nekoliko godina.

 Investitori ne odlučuju "preko noći" da ulažu u Srbiju, već je to proces koji
traje nekoliko godina

"Nema dolaska investitora preko noći, potreban je kontinuitet i taj kontinuitet treba nastaviti. Da bi jedna velika kompanija došla u zemlju potrebno je pet godina da prođe od prvih razgovora do dolaska", rekao je Tadić pred više od 1.000 ljudi u centru Vlasotinca.

Zatraživši podršku birača za "politiku kontinuiteta", Tadić je rekao da će nastaviti da utiče na strane investitore da dolaze u Srbiju, iako više nije na funkciji predsednika.

"Ovih dana putujem na sajam u Hanoveru i nastaviću da vršim pritisak na investitore da dolaze u Srbiju, bez obzira na to što nisam više na funkciji predsednika", rekao je Tadić.

Tadić je naveo da su u toku prošle godine u Srbiju stigle investicije od tri milijarde evra, što je, kako je kazao, više od ukupne vrednosti investicija Mađarske, Slovenije, Hrvatske i BiH.

Prilikom obilaska nemačke kompanije "Gruner" u Vlasotincu koja zapošljava 260 radnika, Tadić je kazao da su on i lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić obavili najveći deo posla za dovođenje Fijata u Srbiju i da su radili kao tim.

"Ja sam vodio prve razgovore sa predsednicima kompanije i predstavnicima Upravnog odbora Fijata, još pre sedam godina u Milanu, nakon toga je nastupilo zatišje, a kada se Fijat javio, Mlađan Dinkić je dobio zadatak jer je njegov resor bio da obavlja razgovore na nivou izvršnih direktora jer je takva praksa svuda u svetu", rekao je Tadić.

On je podsetio da su su razgovori oko dovođenja Fijata u Srbiju trajali sedam godina.

"Potupuno je besmislena utakmica o tome ko je doveo Fijat, nas dvojica smo vodili najveći deo posla. Ja sam nastavio razgovor na predsedničkom nivou, a on na nivou izvršnih direktora kao ministar", rekao je Tadić i dodao da je isti princip rada i sa kompanijama Danijeli, Simens, Boš.

"Nadam se da ćemo isti princip primeniti i u razgovorima sa Mercedesom, Folksvagenom i Tojotom", rekao je Tadić.

Sreda 18.04.2012. 15:19
Kad vidis ovu fotku neznas da li da places ili se smejes .......... odo ja da povracam za svaki slucaj......!
Sreda 18.04.2012. 15:23
Довео си ти Тадићу Србију на руб понора!!!
Sreda 18.04.2012. 15:31
Kako ga nije više sramota da se uopšte i pojavi u javnosti a ne da se još hvali i obećava? Ovaj definitivno nema obraza!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online