Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 12.04.2012.
19:08 >> 20:07h
Beta A

Jahjaga traži zaštitu Srba na KiM? NATO obećao pomoć

Predsednica samoproklamovanog Kosova Atifete Jahjaga razgovarala je s komandantom Kfora Erhardom Drevsom o bezbednosnoj situaciji na Kosovu. Komandant NATO-a u Napulju Brus Klingan rekao je da je NATO i dalje opredeljen da pomogne Kosovu u očuvanju mira...

Atifete Jahjaga razgovarala je s komandantom Kfora o bezbednosnoj situaciji na Kosovu

Jahjaga je navela da je sastanak imao za cilj ocenu bezbednosne situacije na Kosovu posle bombaškog napada krajem prošle nedelje u Kosovskoj Mitrovici.

"Ona je istakla da je pomoć međunarodnih mirovnih snaga potrebna da bi se uspostavili red i mir, da se pomogne Srbima, građanima Kosova u tri

opštine na severu, da žive slobodni, bez straha od paralelnih struktura koje deluju u tom delu Kosova", navodi se u saopštenju iz kabineta kosovske predsednice.

Jahjaga je za vladavinu prava a protiv anarhije, a ovo se desilo:

Ranjen mladić u Kosovskoj Mitrovici

General Drevs rekao je da će Kfor nastaviti da ostvaruje mandat na očuvanju sigurne sredine za sve građane Kosova, nezavisno od njihove etničke pripadnosti.

Komandant NATO-a u Napulju, američki admiral Brus Klingan, najavio je u Prištini da je NATO i dalje opredeljen da pomogne Kosovu u daljoj stabilizaciji, očuvanju mira i stvaranju sigurne sredine za sve građane.

Kako je saopšteno u Prištini, u razgovoru s predsednicom Kosova Atifete Jahjagom, one je izrazio posebno interesovanje NATO-a da pomogne konsolidaciji Bezbednosnih snaga Kosova, koje su, prema ocenama Kfora, postigle pun operativni kapacitet.

Admiral Klingan je rekao da NATO iz bliza prati kretanja na Kosovu i očekuje da institucije i narod Kosova budu odgovorni kao i do sada i da ne dozvole da se izdvojeni incidenti koriste za postizanje političkih ciljeva i stvaranje klime nesigurnosti i netolerancije, kaže se u saopštenju iz kabineta kosovske predsednice.

Ona je istakla da je podrška Kfora institucijama Kosova potrebna, posebno u opštinama na severu zemlje, kako bi se prevazišle teškoće s kojima se Kosovo suočava.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 12.04.2012. 20:20
Ustaska braca za vladavinu prava......koja sprdnja!
Četvrtak 12.04.2012. 21:38
Najviše se treba čuvati i paziti kad te neprijatelj hoće zaštititi
Četvrtak 12.04.2012. 21:35
Da li je ovo znak da su siptari prihvatili srpske izbore i na kosovu, pa se doticna gospodja prijavljuje za presednickog kandidata i vec krenula sa kampanjom u mitrovici.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online