Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 25.02.2012.
02:52
Beta A

Klinton: Povećaće se broj država koje priznaju Kosovo

Državna sekretarka SAD Hilari Klinton izjavila je da je odluka prištinskih vlasti da pristanu na dogovor sa Beogradom o predstavljanju u regionalnim organizacijama "veoma pametna i hrabra".

Hilari Klinton

Klinton je ocenila da će to "približiti Kosovo Evropskoj uniji i povećati broj država koje priznaju nezavisnost Kosova".

"Ja sam optimista u vezi sa napretkom koji je Kosovo napravilo, i zadovoljna sam što će ova važna politička odluka približiti Kosovo evropskim integracijama.

Ohrabrujem narod Kosova da stane iza ovakve odluke i podrže postignuti napredak", rekla je Klinton za "Glas Amerike" na albanskom jeziku.

Kilton je rekla da su današnjim sporazumom "Kosovo i Srbija načinili još jedan važan korak ka približavanju zajedničkoj evropskoj budućnosti".

Kako se navodi u saopštenju iz ambasade SAD u Prištini, ona je zahvalila Evropskoj uniji na pokroviteljstvu razgovora i na "pomoći koju je pružila dvema državama da ostvare svetliju budućnost".

"Ovo je važan korak za Kosovo. Ovi dogovori u skladu su sa njegovom nezavisnosću, teritorijalnim integritetom i suverenitetom, i time približavaju Kosovo njegovoj punoj integraciji u Evropu, što SAD nastavljaju da podrzavaju", navela je Klintonova.

Prema njenim rečima, "Kosovo će sada sedeti za stolom na regionalnim skupovima u svojstvu jednakog partnera, zastupajući svoje interese i govoreći u svoje ime".

"Takođe izražavamo nadu da će ovi dogovori otvoriti vrata Srbiji za kandidaturu za ulazak u EU. Napredak Srbije ka evropskim integracijama je dobar za Srbiju, dobar za Kosovo, i dobar za budućnost citavog regiona. Unapred se radujemo nastavku dijaloga pod pokroviteljstvom EU i o ostalim pitanjima koja utiču na svakodnevni život građana obeju zemalja", navodi se u saopštenju.

Hilari Klinton je ocenila da "snažno i trajno prijateljstvo veže SAD sa Kosovom i Srbijom".

"Želim da odam priznanje obema vladama na njihovoj fleksibilnosti i naporima tokom trajanja dijaloga. Pozivam narode i Kosova i Srbije da primenjuju ove dogovore iskreno, kao i da podrže napredak koji je ucinjen", navela je državna sekretarka SAD.

POVEZANE VESTI

Subota 25.02.2012. 04:25
A i ti ces nam biti nasmejanija i sve lepsa i lepsa od povecanih doza botoksa.
Subota 25.02.2012. 07:56
Evo ide Klintonova i trag joj smrdi !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online