Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 24.02.2012.
13:59
Beta, Vestionline A

Dogovor u Briselu - veleizdaja Srbije ili početak normalizacije odnosa?

Potpredsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Dragan Todorović ocenio je danas da je dogovor Beograda i Prištine o regionalnom predstavljanju Kosova "veleizdaja" učinjena kako bi Srbija dobila status kandidata za članstvo u EU. Socijaldemokratska unija (SDU) je sa druge strane pozdravila postizanje dogovora.

Dragan Todorović

Dragan Todorović smatra da ovaj dogovor predstavlja zaokružen proces potpunog otimanja Kosova koji sprovode SAD i EU i potpuni krah politike predsednika Srbije Borisa Tadića koji se može nazvati "veleizdajom".

"Ovo je jedan od najsramnijih dana u istoriji Srbije i biće crnim slovima zapisan", kazao je Todorović i kazao da je sve urađeno kako bi Srbija dobila "navodni" status
kandidata koji, kako je rekao, ne znači ništa ali kojim će se mahati u predizbornoj kampanji.

"Ovo je urađeno kako bi Boris Tadić i DS ponovo pokušali da obmanu građane o navodnoj svetloj budućnosti u EU. Reći će dobili smo status i deli nas samo još jedan korak od ne sedam milja nego možda deset, petnaest ili četrdeset godina kao što je to slučaj s Turskom koja je kandidat godinama i nikad neće biti član kao što neće biti ni Srbija", kazao je Todorović.

On je rekao da je sad jasno da su izjave Borisa Tadića da Srbija brani svoje interese u pregovorima s Prištinom i da neće pristati na učene bile samo "farsa".

"Sad se vidi da je to farsa, da je sve bilo pripremljeno i da se čekao poslednji trenutak da bi i taj veleizdajnički čin bio učinjen", kazao je Todorović.

Žarko Korać

SDU je sa druge strane pozdravila postizanje dogovora i izrazila nadu da će dogovor biti ne samo dobra osnova za konačno dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU, nego i da će biti početak normalizacije odnosa u regionu. 

"SDU postavlja otvoreno pitanje Vladi Srbije koji je razlog da se taj važan sporazum za našu zemlju po mnogim pitanjima donosi u poslednji čas i to pod ogromnim međunarodnim pritiskom", naveo je u saopštenju predsednik SDU Žarko Korać i istakao da je ključno pitanje na koje bi Vlada Srbije trebalo da odgovori građanima glasi "šta je zapravo realna politika Srbije prema Kosovu".

Beograd i Priština dogovorili su se danas u Briselu da na regionalnom predstavljanju uz ime Kosova u fusnoti stoji formulacija koja ne prejudicira status Kosova i koja je u skladu je sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o kosovskom proglašenju nezavisnosti, saopštio je šef beogradskog pregovarčkog tima Borislav Stefanović.

POVEZANE VESTI

Petak 24.02.2012. 14:07
SRS JE POTPUNO U PRAVU..IZDAJA !......A ono ispod ne zasluzuje nista osim prezira..
Petak 24.02.2012. 14:09
I sada ostaje samo jedno pitanje : sta ce oduzet sledece Vojvodinu ili Sandzak
Petak 24.02.2012. 14:41
Договор са ''Косовом'' велеиздаја Србије, само то!? Ооооо што сте ви болећиви! Квислиншка влада ''преговарала'' са ОВК - само то је стрељачки строј- и ''потписала'' нешто !!!??? А уништена војска, привреда, здравство, школство, покраден огроман новац....- свака ова ствар од наведених се може квалификовати као велеиздаја, а за велеиздају - зна се. Потписујте ви и једни и други шта хоћете, а Космет је српска покрајина и остаће, па пукните од муке сви скупа.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online