Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 18.02.2012.
11:50
Blic A

Nastava počinje iako krovovi prokišnjavaju

Skoro svi đaci u Srbiji će se u ponedeljak vratiti u klupe nakon prinudnog raspusta zbog vremenskih neprilika. Zbog teške situacije u pojedinim opštinama, naročito u planinskim područjima, neće raditi samo 62 škole od ukupno 1.796. Iako je 176 škola imalo problema sa prokišnjavanjem, zbog toga neće raditi samo jedna škola u Požarevcu.

Vreme je za povratak u klupe

- Neće raditi škole u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu, Ivanjici, Gornjem Milanovcu, Boljevcu, Čačku, i to škole u planinskim delovima koje imaju mali broj đaka - kaže Velimir Tmušić, načelnik Prosvetne inspekcije, i dodaje da će biti upućen apel svim školskim upravama da pojačaju dežurstva kako se neko dete ne bi povredilo na snegu ili ledu.


Naglo topljenje snega napravilo je probleme u 54 beogradske škole, ali i pored toga, nastava će početi u ponedeljak. Zbog prokišnjavanja u pojedinim učionicama nastava će biti organizovana u drugim slobodnim prostorijama.


- Zaposleni u školama i vatrogasci uklanjaju sneg i led sa krovova i raščišćavaju dvorišta, dok stručnjaci pregledaju instalacije - kaže Dragica Moro, zamenica sekretara za obrazovanje.


Milena Bićanin, direktorka beogradske OŠ “Drinka Pavlović”, kaže da će sve biti spremno do ponedeljka.


- Nama krov nije ni bio problem, već otvorena terasa. Angažovali smo ljude koji su uklonili ledenice i očistili oluke, a na krov ne mogu da šaljem nekog ko za to nije kvalifikovan - kaže Bićaninova i dodaje da su pozvali vatrogasce, ali da su oni došli tek dva dana kasnije.


Mada su se na spisku škola koje neće raditi od ponedeljka našle i dve smederevske, Dragan Stanić, pomoćnik gradonačelnika Smedereva za obrazovanje, kaže da će i u njima biti nastave.


Od 79 osnovnih i 43 srednje škole u Nišavskom, Topličkom i Pirotskom okruga, nastava u ponedeljak neće početi u 12 osnovnih škola zbog zavejanih puteva, zaleđenih instalacija i nedostatka ogreva. U ostalim delovima Srbije nema većih problema, tako da će nastava početi u većini škola.

Subota 18.02.2012. 12:09
, ovo zadnjih 12 godina ministarstvo prosvete se najblaze receno 3a**bava sa i nashom decom i sa prosvetom. U moje vreme , ne tako davno nova godina i zimski raspust nikada nije bio spojen , praznovala se nova godina, pa 7-14 dana skole pa tek onda sredinom januara , ili krajem pocinje zimski raspust i sve je na svome mestu , niko nije na gubitku ni skola ni deca. NIJE prvi put se deca dosadjuju za vreme zimskog raspusta (nema snega, ili ga je malo) a onda krenu u skole u najgore moguce vreme. stavishe ove godine moje dete je bilo uskraceno skole cetvrtak i petak (u petak uopste nisu isli u skolu) a u cetvrtak deca nisu pitana i u tak petak je odrzan odmah roditljeski sastanak...
Subota 18.02.2012. 21:31
Dosta je bilo odmaranja. Deco,u skolu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online