Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 16.02.2012.
23:11
Blic A

"Ne dam nikome da se ubije"

"Neću ti dopustiti da se ubiješ, ništa nije vredno života". Iako se otimao, spasio sam ga, prepričava jednu situaciju policijski pregovarač Igor Stojanović, a pišu beogradski mediji.

"Krov višespratnice u Boru, dva sata posle ponoći. Mladić star 26 godina je čvrsto odlučio da se ubije. Preskočio je sims i držao se rukom za ogradu. Visio je nad provalijom od 30 metara. Svaka sekunda je bila bitna. Nisam razmišljao, preskočio sam i ja sims i uhvatio ga", priča Stojanović.

Foto: Ilustracija

On je u svojoj karijeri spasao 10 života. Ove godine čak dva.

Iako Stojanović skromno ističe da samo radi svoj posao, koliko je velika njegova želja i potreba da ljudima u najtežim trenucima pomogne, svedoče brojni podvizi.

U stanu u borskoj ulici Timočke divizije, 20. januara, posle višesatnog razgovora, odvratio je M. S. (33) od namere da povredi sebe i najbliže.

"Pre nego što se zatvorio u svom stanu, M. S. je nožem nasrnuo na svoju baku koja živi u neposrednoj blizini. Žena je uspela da se sakrije kod komšija, a čovek se vratio kući, pozvao majku i rekao da će povrediti svakoga ko proba da uđe u stan i da mu se približi. Posle razgovora s njim, pristao je da preda nož koji je sve vreme držao u rukama. Slična situacija bila je početkom januara, kad se N. S. (34) zaključao u kupatilu u svom stanu, takođe držeći nož u rukama. Uspeo sam da ga ubedim da otključa vrata, izađe napolju i preda oružje", priča Igor Stojanović.

Slučaj koji će mu zasigurno ostati u pamćenju je kada je posle tročasovnog razgovora uspeo da odgovori E. Š. (19) da se ubije skokom sa krova zgrade.

"Istog trenutka kada je nesrećni mladić video policiju i vatrogasce, sebi je obmotao konopac oko vrata. Sedeo je na krovu i bilo je jako teško prići do ulaza u zgradu, s obzirom da je pretio da će se obesiti ako mu se iko približi. Grupa ljudi se skupila ispred zgrade i vikala 'ajde, skoči, majstore', dodatno je otežavalo situaciju. Na svu sreću, sve se dobro završilo", priča Stojanović.

POVEZANE VESTI

Petak 17.02.2012. 07:05
Plemenito, ali čudno zanimanje. Zar smo dotle stigli da nam je potreban stalno zaposleni pregovarač i odračivać od samoubistava?
Petak 17.02.2012. 04:20
Ispade pregovarač žešći folirant pored ove ekipe: "'ajde, skoči, majstore", ni ne zna da su mu odradili pola posla.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online