Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 11.02.2012.
21:22
Beta A

Opstala multietnička koalicija u Bujanovcu

Odbornici Ujedinjenih regiona Srbije (URS) u Bujanovcu ostaće u vladajućoj koaliciji u skupštini te opštine, gde će nastaviti da štite srpske i državne interesa, izjavio je danas šef te odborničke grupe Zoran Antić.

"Borba i otpor odbornika URS-a videli su se prilikom pokušaja promene naziva ulica u Bujanovcu i ta odbornička grupa će se istom žestinom boriti i kada treba prići srpskim zavejanim selima i kada treba predložiti infrastrukturne projekte za 2012. godinu koji se finansiraju iz opštinskog i republičkog budžeta"', rekao je Antić.

Foto: Ilustracija
 

On je kazao da je Opštinski odbor URs-a odlučio da ostane u vladajućoj koaliciji u Bujanovcu, jer nije državnički sada ustuknuti i sve prepustiti albanskim partijama.

 

"Mislimo da se tako brani država i svoj narod, direktnim sučeljavanjem u okviru institucija sistema i vlasti, uz borbu svim političkim sredstvima u opštinskoj skupštini a ne povlačenjem", kazao je Antić.

Odluku o preimenovanju ulica usvojio je u ponedeljak 6. februara lokalni parlament glasovima albanskih odbornika, dok su svi srpski odbornici napustili sednicu, a konačnu odluku o preimenovanju ulica donosi Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Ujedinjeni regioni Srbije, čiji su članovi u Bujanovcu Grupa građana "Stojanča Arsić" i G-17 Plus, u Skupštini opštine Bujanovac imaju četiri odbornika. Vladajuću koaliciju u Skupštini opštine Bujanovac, a i koaliciju srpskih partija koje su u njoj učestvovale, napustila su 9. februara dva odbornika Demokratske stranke uz obrazloženje da je "usvajanje predloga za promenu naziva ulica u Bujanovcu koju su preglasavanjem usvojili albanski odbornici bila kap koja je prelila punu čašu".

Izlazak i svih šest odbornika Srba iz vladajuće koalicije ne bi ugrozio većinu u Skupštini opštine Bujanovac, koju čine odbornici Albanci. Srpske partije su u koaliciju sa albanskim partijama, koje su već imale formiranu vladajuću koaliciju, ušle u oktobru 2010. godine, uz posredovanje OEBS-a i Koordinacionog tela za jug Srbije, radi formiranja multietničke vlasti u Bujanovcu.

Vladajuću koaliciju u Skupštini opštine Bujanovac, koja ima ukupno 41 odbornika, sada čine sve albanske partije sa 23 odbornika, četiri odbornika URS-a i jedan odbornik Ujedinjene partije Roma. U opoziciji je šest odbornika Srpske radikalne stranke, pet odbornika Demokratske stranke Srbije i dva odbornika DS.

Subota 11.02.2012. 22:16
ne kaze se dzaba vlast - slast
Subota 11.02.2012. 22:57
Још ће Динкић успети да се представи као патриота.Јао нама са њим!
Nedelja 12.02.2012. 01:06
ako je istina da čeda i ldp" imaju"najstabilnije biračko tijelo u srbiji,onda je sve normalno i ništa nije nenormalno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online