Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Sreda 08.02.2012.
02:11
Kurir A

"Čedo, žalim što sam te krstio"

Lider LDP Čedomir Jovanović, koji je SPC nazvao "mutantom pogrešne politike, koja je uništila sve dobro u Srbiji", žestoko je razljutio mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića, koji ga je i uputio u svetu tajnu.

Mitropolit Amfilohije krstio je Čedomira Jovanovića u manastiru Ostrog
 

- Lično sam ga krstio u velikoj svetinji, manastiru Ostrog. Sećam se, već je bio politički stasao. Ne morate da mi pričate šta je rekao, već sam sve pročitao. Mogu samo da mu poručim sledeće: "Krstiš vuka, a onda ti taj vuk ode u goru!" - rekao je mitropolit Amfilohije.

Prethodno je Jovanović na sednici Pokrajinskog odbora LDP u Novom Sadu, osvrćući se na nedavni sukob između gradonačelnika Igora Pavličića i Eparhije bačke, kritikovao Crkvu i, osim što ju je uporedio s mutantom, rekao:
 

- Hvala vam što gradonačelnika Novog Sada niste bacili u Dunav.

Mitropolitu ovo nije prvi put da javno izrazi kajanje što je Jovanovića uveo u carstvo Božje. Još pre pet godina uvideo je svoju grešku i zažalio što je krstio lidera LDP.
 

- Žao mi je što sam u manastiru Ostrog krstio Čedomira Jovanovića. Da sam znao da se na njega neće primiti pečat Božji, ne bih ga krstio u vreme kad smo se pištaljkama borili protiv pokojnog Slobodana Miloševića. Tada sam rekao da krstimo čoveka, a ne minđušu, koju Jovanović nije želeo da skine ni tokom ceremonije krštenja. Danas shvatam da smo, ipak, krstili minđušu, a ne čoveka - rekao je tada Amfilohije, objašnjavajući da je Jovanovića upoznao na studentskim demonstracijama 1996/1997.

Inače, Amfilohije je tada Jovanoviću zamerio zbog rečenice da se "u budućnost ne ide s tamjanom, nego računarima".
 

- Kad mi je otac Joil rekao: "Šta ćemo sa ovim mladićem, kako da ga krstimo, neće da skine minđušu", rekao sam mu da ne krštava minđušu, nego čoveka, koji će, kad se krsti, i sam shvatiti da mu minđuša ne treba. Sad kažem ocu Joilu: "Izgleda da mi minđušu krstismo".

- Ali Bog da dade zdravlje, mudrost i spasenje i našem Čedi. Nije samo on u iskušenju. Nadam se da će kod nas, a i šire, preovladati pravi odnos prema tehnologiji, jer su njom porobljeni i oni koji je proizvode - kazao je mitropolit Amfilohije.

POVEZANE VESTI

Sreda 08.02.2012. 03:05
Mora da je drzao prekrstene prste iza ledja dok ste ga krstili Niste vi krivi, Nego SOTONA uzima razlicite oblike !
Sreda 08.02.2012. 03:17
Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke,a nase Age i Begovi nam zasedose na vrat. Pobedismo Nemce i Bugare,a nase ulizice nam slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo- ne treba nama neprijatelj sa strane,lakeji ce upropastiti i opoganiti sve Knjiga o Milutinu Danko Popovic
Sreda 08.02.2012. 05:10
Cedi prasku nista nije sveto jer nije Srbin ! Beli prasak ga vodi u haos!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online