Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 27.01.2012.
09:18
Blic A

Crkvi posle sukoba oko Racije isključili grejanje

Novosadska Toplana isključila je juče grejanje Crkvenoj opštini zbog duga od dva miliona dinara, saznaju beogradski mediji. Nakon više opomena, u ovom javnom preduzeću odlučili su da crkvi, kao jednom od većih dužnika, isključe grejanje u poslovnim prostorijama. U Toplani tvrde da ova mera nema veze sa sukobom gradskih vlasti i Eparhije bačke tokom obeležavanja Novosadske racije.

Verski predstavnici pred spoemnikom žrtvama Novosadske racije
 

Radnici Toplane prvo su zavrnuli radijatore u poslovnim prostorijama crkve u Zmaj Jovinoj ulici, gde je dug za grejanje 1.337.000 dinara, a potom i u kancelarijama u Ulici Nikole Pašića 4. Vladimir Jelić, direktor Toplane, tvrdi da isključenje nije posledica sukoba grada i Eparhije bačke oko organizacije pomena žrtvama Racije. Crkvenoj opštini Toplana je isključila grejanje samo par dana pošto je Eparhija zabranila čelnicima grada da uđu u ograđeni prostor gde se održavao pomen.

Izvinjenje ambasadoru

Eparhija bačka izvinila se ambasadoru Mađarske Oskaru Nikovicu jer mu nije uputila pisani poziv za ceremoniju obeležavanja 70. godišnjice Novosadske racije. Iz Eparhije objašnjavaju da su podrazumevali da će predstavnici Jevrejske zajednice uputiti poziv.

- Dugovanja Crkvene opštine datiraju još iz aprila 2010. godine i iznose 2.055.000 dinara. S obzirom na to da po visini duga crkva prevazilazi čak i najveće dužnike sa kojima smo ušli u reprogram dugovanja, ovo je bio jedini mogući korak - kaže Jelić, napominjući da su za sada isključeni isključivo poslovni objekti Crkvene opštine, ali ne i hramovi, koji su takođe na listi zaduženih. Jelić navodi da Toplana duguje “Srbijagasu” više od 1,5 milijarde dinara i da je naplata potraživanja od građana i privrede, koja prelaze dve milijarde, jedini način za smanjenje duga za gas. U Crkvenoj opštini iznenađeni su potezom Toplane.


- Ne sporimo da dug postoji, ali su ga većinom napravili zakupci lokala koji pripadaju crkvi. S obzirom na to račun za grejanje stiže Crkvenoj opštini, mi imamo problem da od pojedinih zakupaca naplatimo dugovanja - kaže sekretar Crkvene opštine Miloš Stojanović.

Petak 27.01.2012. 09:26
opstinske siledzije.......!!
Petak 27.01.2012. 13:17
Pre mesec dana su kao najvece duznike oznacili neke stranke...secam se dobro npr SPS...DA LI JE I TIM STRANKAMA ISKLJUCENA STRUJA ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online