Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 22.01.2012.
10:46
Press A

Vekarić: Tužilaštvo BiH se ruga žrtvama

Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić smatra da je odluka Tužilaštva BiH o obustavljanju istrage u slučaju "Dobrovoljačka" ruganje žrtvama, te da takve odluke samo razbuktavaju sukobe i stvaraju negativan ambijent u kojem će se odvijati procesi za ratne zločine.

"Imamo obrazloženje da se protiv 14 osoba koje je pod istragu stavilo samo Tužilaštvo BiH odustaje od istrage, a opet da se istraga nastavlja", rekao je Vekarić za "Pres" i pojasnio da je reč o onima koji su izdavali naređenja "dejstvuj po koloni", "izvedi ih napolje"...

Istraga se nastavlja: Bruno Vekarić

On je napomenuo da je sporazum o ustupanju dokaza koji je BiH odbila da potpiše sa Srbijom u Briselu bio mogućnost da srpski tužioci kolegama iz BiH predstave šta imaju od dokaza.

"Očigledno da međunarodnom tužiocu - koji nema trake koje mi imamo, preživele svedoke čije izjave mi imamo i brojne materijale koje govore o zločinu u Dobrovoljačkoj ulici - nije stalo do istine i pravde, već samo do komforne političke odluke koja relaksira njegov položaj u BiH", ocenio je Vekarić.

On smatra da je na ovaj način najveća šteta nanesena BiH, te da se ljudi iz Republike Srpske s pravom sada pitaju: da li je pravda selektivna, zašto nije potpisan sporazum?

Komentarišući činjenicu da je nedavno u Republici Srpskoj u dvorani "Borik" u kojoj je bio celi državni vrh pronađeno oružje, te informacije u medijima o ugroženoj bezbednosti predsjednika Srbije Borisa Tadića, Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, Vukčević je rekao da svaka pretnja mora biti ozbiljno shvaćena, da je oružje pronađeno na mestu gde su bili patrijarh i dva predsednika i da je to zvono za uzbunu.

Vekarić je naglasio da je ljudski zabrinut za zdravlje lidera radikala Vojislav Šešelja, s obzirom na zabrinjavjuća iskustva iz Haga.

"U Sheveningenu su dvojica optuženih izvršili samoubistvo, Dokmanović i Babić, Slobodan Milošević je umro u pritvorskoj jedinici, a Šešelju se zdravstveno stanje pogoršalo. Ratko Mladić takođe ima velike zdravstvene prbleme. Da li možete da zamislite šta bi ostalo od kredibiliteta Haškog tribunala da se Šešelju nešto desi u pritvorskoj jedinici? Koga biste posle toga mogli da ubedite da u Sheveningenu ne postoji neka zla namera, zavera ili šta već", rekao je Vekarić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 22.01.2012. 11:00
da se Šešelju nešto desi u pritvorskoj jedinici? Koga biste posle toga mogli da ubedite da u Sheveningenu ne postoji neka zla namera, zavera ili šta već" Sta ima vise da mu se desi dvaputa ga otvarali i zatvarali a njemu sve gore i gore, mozda mu amputiraju i polni organ sledeci put!
Nedelja 22.01.2012. 10:53
dal se rugaju ili ne, oni barem stite svoje,dok se ti i onaj vukcevic hvalite kako ste prodali svakog Srbina, za dzabe bitango!
Nedelja 22.01.2012. 11:04
DRZAVA SRBIJA SE RUGA SVOJIM ZRTVAMA, a kamoli zlocinci i neprijatelji Srba.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online