Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 24.12.2011.
12:19
Press A

Dačić: Prekrajan spisak osumnjičenih za vakcine

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je za "Pres" da je tužilaštvo za organizovani kriminal tražilo od policije da prepravi spisak osumnjičenjih u aferi oko zloupotrebe prilikom nabavke vakcina protiv svinjskog gripa 2009. godine.

Dačić neobavešten o najvećoj aferi u zdravstvu

Ivica Dačić je na pitanje zašto je pre nekoliko dana rekao da takva službena beleška ne postoji, doslovno odgovorio "zato što su mi tek pre neki dan iz policije dostavljeni spisi iz tog slučaja.

Međunarodni institut za bezbednost saopštio je juče da je imao uvid u službenu belešku policije u kojoj se navodi da je Radisavljević tražio da se nekoliko ljudi izostavi iz te prijave. "Pres" je objavio da je sa spiska sklonjeno osam imena.
 

Jelena Stojić, načelnica Odeljenja za praćenje korupcije u javnom sektoru Međunarodnog instituta za bezbednost javno je upitala ministra "zašto je pre nekoliko dana tvrdio da takva službena beleška ne postoji i koga je hteo da zaštiti tom netačnom tvrdnjom".


Dačić je odgovorio na ove tvrdnje i na indirektan način potvrdio da je spisak zaista skraćen za nekoliko imena.


"Kažem vam da su mi iz policije tek pre neki dan dostavljeni ti spisi. Direktor policije je te spise dostavio i drugim nadležnim organima. Komunikacija policije i tužilaštva se odvija direktno, tako da nisam učesnik u njoj. Ali, za ove tri godine koliko sam ministar stalno slušam međusobne primedbe jednih na druge, policije da tužilaštvo ne uvažava u dovoljnoj meri njihove stavove, i tužilaštva da policija ne daje dovoljno dokaza za procesuiranje", rekao je Dačić.


On se nada da će uskoro ti problemi biti prevaziđeni, s obzirom na to da ubrzo stupa na snagu "tužilačka istraga". "Dakle, česti su slučajevi gde se stavovi policije i tužilaštva razlikuju, bilo da je reč o broju osumnjičenih lica, kvalifikaciji dela, kvalitetu prijave i prikupljenih dokaza, ili statusu lica, ali to je deo nadležnosti tužilaštva. Nisam do sada imao bilo kakvih primedbi iz ove oblasti od policijskih službenika na zakonitost postupanja", kaže ministar.

Subota 24.12.2011. 12:40
Izgleda da tu nesto nije u redu !!!! hahahaha Pa da ih uhvate i slikaju sa rukama u tudjem dzepu ne bi se uzbudili ni direktor ni ministar policije a ljudskom cinu OSTAVKA za ovako nesto krupno (korupcija na najvisem nivou) da ne govorimo. Mozda Ministar i nije obavesten ali to ne umanjuje njegovu odgovornost za ono sto rade cinovnici koji su pod njegovom kontrolom (ili nisu)
Subota 24.12.2011. 14:49
ubacite i to osmoro sto fali u istrazni zatvor i reshen problem (za kratko)
Subota 24.12.2011. 17:26
Cudi me da za naslov = *Tužilac Radisavljević korumpiran, Dačić nekoga štitio!!! * Nema komentara = no comment
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online