Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 14.12.2011.
14:29
Beta A

LDP: DS tajno kupuje srpske novine pred izbore

Funkcioner Liberalno demokratske partije (LDP) Zoran Ostojić optužio je danas Demokratsku stranku da nizom prikrivenih aranžmana namerava da otkupi udele "Vaca" u dvevnim listovima "Politika", "Večernje novosti" i "Dnevnik", kako bi uspostavila potpunu kontrolu nad ključnim štampanim medijima.

Zoran Ostojić obelodanio namere DS-a

Ostojić je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da se list "Kurir" u tom pokušaju pojavljuje samo kao paravan za direktan uticaj moćnih pojedinaca iz vlasti koji nameravaju da "potpuno zagospodare medijskom scenom pre početka izborne kampanje".

Prema njegovim rečima, okvirni ugovor sa kompanijom "Vac" oko preuzimanja njihovog udela u dnevnim listovima potpisan je u Dizeldorfu 10. novembra, a višemilionski posao preuzimanja vlasništva u "Politici", "Večernjim novostima" i "Dnevniku" treba da bude realizovan do 22. decembra.

"Ugovor sa kompanijom 'Vac' su u Dizeldorfu potpisali vlasnik 'Kurira' Aleksandar Rodić i Dušan Bjelopetrović, potpredsednik 'Kurir info' i prema aktuelnom informatoru o radu Ministarstva pravde specijalni savetnik u tom ministarstvu", kazao je Ostojić.

On je naveo da će Bjelopetrović u ime Vlade voditi preuzimanje vlasničke, a time i uređivačke kontrole u ta tri štampana medija, a da je za realizaciju posla finansijska konstrukcija najpre tražena iz sredstava evropskih i domaćih kredita za pomoć medijima.

"Obzirom na to da je ta namera otkrivena, sada se namerava da se kao finansijer kupovine udela pojavi konzorcijum domaćih firmi, pod kontrolom DS-a", rekao je on.

Ostojić je ukazao da će time novac namenjem preuzimanju "Politike", "Novosti" i "Dnevnika" iz državnih izvora preko konzorcijuma, kao posrednika, otići "Kuriru", koji će formalno kupiti akcije i postati vlasnik u tim dnevnim novinama.

Upitan o kojim ljudima iz DS-a govori, Ostojić je rekao da će to biti jasno kada bude obelodanjeno ko je u konzorcijumu. On je rekao da očekuje reakciju Agencije za borbu protiv korupcije i tužilaštva, i da suština problema nije u "Kuriru", nego u stepenu kontrole medija.

"Ovo što deo DS-a pokušava nije primer obične korupcije, već dokaz vrhunske političke i sistemske korupcije kojoj se mora stati na put", dodao je Ostojić.

POVEZANE VESTI

Sreda 14.12.2011. 15:27
"Да Бог да једно другом очи ископали"!!! Али у исти ви шупак дувате и српску крв пијете! ЈОШ МАЛО и ј..о сам вам нану!
Sreda 14.12.2011. 14:40
đabe jim to dosta je narodu fasista , nadam se da i Vesti ne padnu pod kontrolo rezima
Sreda 14.12.2011. 18:51
Od kada su "demokrate" na vlasti u Srbiji, sloboda medija ne postoji! Postoji sloboda koja je po uzoru njihovih zapadnih sponzora dozvoljena samo o nebitnim segmentima zivota, inace sve sto se tice direktno vlasti je cenzurisano, ali na "demokratski" nacin.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online