Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 22.11.2011.
15:11
Beta A

Samardžić: Srbija je kapitulirala

Poslanik Demokratske stranke Srbije (DSS) Slobodan Samardžić izjavio je danas da je Srbija u dijalogu Beograd-Priština kapitulirala, jer je konačni rezultat tih razgovora odricanje Srbije od Kosova.

"Ovo (razgovori) je davanje države, odnosno njenih delova na veresiju i to može poslužiti kao uzor nekim drugim pretenzijama, nekim drugim apetitima da se isto tako učini i postavi prema nekim drugim delovima države", rekao je Samardžić novinarima u parlamentu.

Čim je prihvatila dijalog, Srbija je kapitulirala: Slobodan Samardžić

Dok je davao izjavu novinarima, iza Samardžića su stajali svi članovi poslaničkog kluba DSS. Samardžić je rekao da su sve uredbe Vlade o dosadašnjim pregovorima
"prekršaji" o kojima će Ustavni sud imati šta da kaže i da su razgovori sa Prištinom "najobičnija kapitulacija" i da će "oni koji su tome doprineli morati politički da odgovaraju".

On je kazao da je Vlada Srbije digla ruke od Kosova i da je katastrofa za državu da sama pristaje na oduzimanje svoje teritorije, a da ni vlada nije složna oko sadržaja razgovora Beograda i Prištine niti Skupština raspravlja o tim razgovorima.

"Približavamo se kraju razgovora koji su odlučeni u onom momentu kada su bili inicirani. Čim je prihvatila dijalog znalo se da će Srbija kapitulirati. To se dogodilo u nekoliko meseci kvazirazgovora i kvazipregovora", rekao je Samardžić.

Kako je naveo, verovatno će dijalog Beograd-Priština biti gotov za sedam do 10 dana i sasvim je irelevantno da li će Srbija dobiti status kandidata za članstvo u EU ili ne.

"Da je dobijemo (kandidaturu), ona ne predstavlja ništa za ekonomski i drugi razvoj ove zemlje. Ako je ne dobijemo opet ne predstavlja ništa. Konačni rezultat razgovora je odricanje Srbije od Kosova i Metohije", rekao je Samardžić.

On je kazao da su poslanici DSS danas napustili sednicu Skupštine Srbije posle postavljanja pitanja i neće se vraćati u salu dok se ne ispuni zahtev da parlament raspravlja o deklaraciji o Kosovu koju je predložila ta stranka.

Prema njegovim rečima, ispostavilo se da Vlada nije sposobna da sačini deklaraciju o Kosovu i uticala je na to da Skupština ostane nema na događaje koji se vrtoglavom brzinom odvijaju na Kosovu.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.11.2011. 15:31
eh ... blado receno da ce politicki odgovarati bre morace da odgovaraju KRIVICNO za veleizdaju !
Utorak 22.11.2011. 16:20
Србија није ништа потписала, нити је капитулирала и то што је потписала и договорила инсталирана интелектуално-политичка \'\'елита\'\' са својим газдама не вреди пишљива боба. Језуитски подло и покварено - доведемо на власт своје људе чијом ћемо руком потписивати шта нама одговара, а Срби ће то поштовати...неће. Оно што ваши чиновници потпишу обавезује само њих лично и њихове послодавце, за Србију је неважеће. И Самарџићу, не кукај к\'о баба, добро ти рече један коментатор!
Utorak 22.11.2011. 17:57
Ми то знамо да је издаја у току. Али шта ви конкретно радите осим што демонстративно напустате скупштину? Зашто не организујете протесте, поведете народ. Оваквим понашањем и ви сте саучесници због не чињења, а и за то следи казна.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online