Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Utorak 22.11.2011.
13:12
Beta, Vestionline A

USAID uložio u Srbiju 662, 7 miliona evra

Od 2002. godine do danas Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) uložila je u Srbiju više od 662,7 miliona dolara, saopšteno je iz beogradske kancelarije USAID-a.

Ta sredstva su namenjena za stimulisanje ekonomskog rasta, jačanje pravosudnog sistema i promociji dobrog upravljanja u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Pomoć Srbiji od američkog naroda...

Direktorica Misije USAID u Srbiji Suzan Fric sutra će u Novom Sadu potpisati Memorandume o razumevanju sa predstavnicima 10 gradova i opština i tako otpočeti saradnju na realizaciji projekata koji za cilj imaju stvaranje uslova za brže zapošljavanje mladih.

Memorandumi će biti potpisani sa Gradom Beogradom i gradskim opštinama Stari Grad i Čukarica, te predstavnicima Novog Sada, Apatina, Šapca, Osečine, Rače, Velike Plane i Topole.

U okviru projekta, USAID će organizovati treninge za koordinatore Kancelarija za

Šta su 662 miliona evra naspram 29 milijardi dolara?

 

SAD su bile jedan od aktivnih učesnica bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine. O materijalnoj šteti koja je naneta Jugoslaviji tokom bombardovanja izneti su različiti podaci. Tadašnje vlasti u Beogradu procenile su štetu na oko stotinu milijardi dolara i zatražile nadoknadu od članica NATO-a. Grupa ekonomista G17 štetu je procenila na 29,6 milijardi dolara.

mlade kako bi oni efikasnije mogli da sprovode programe za zapošljavanje mladih.

USAID će direktno raditi sa mladim preduzetnicima iz ovih gradova i opština kako bi im pomogli da realizuju svoje poslovne planove, a odabranim opštinama pomoći će da problemu nezaposlenosti kod mladih pristupe strateški, kroz razvoj i implementaciju Akcionih planova za omladinsko preduzetništvo.

Suzan Fric sutra će u Somboru sa gradonačelnicima Kanjiže, Sombora i Subotice potpisati Memorandume o razumevanju sa USAID projektom održivog lokalnog razvoja, radi planiranja i realizacije projekata lokalnog ekonomskog razvoja, koji su od zajedničkog interesa i koristi.

Na taj način započeće međuopštinsko partnerstvo između Kanjiže, Sombora i Subotice u okviru lokalnog ekonomskog razvoja, navodi se u saopštenju za javnost.

Utorak 22.11.2011. 13:29
Amerika je nanela Srbiji desetine milijardi $ stete,na srpskoj teritoriji koju su bombama oteli sagradise najvecu vojnu bazu na svetu,a ne verujem da ista daju,jer sve u BG besplatno koriste,poslovne i druge prostore,komunikacije struju,kablovsku,satelite bez placanja posejali gde su stigli,ONI I SADA PLJACKAJU osiromasenu Srbiju, a koliko ima njihovih,to niko ne zna, a VLAST je glavni krivac za sve sto dopusta.
Utorak 22.11.2011. 13:30
Finansiranje nase propasti...USAID je jedan od najlicemernih nacina
Utorak 22.11.2011. 14:57
Od dolaska DOS-a na vlast, a u toj priči je gospodin Tadić od samog početka, Srbija je dobila preko 40 milijardi evra pomoći i raznih donacija, u tom periodu se zadužila za oko 30 milijardi evra, a rasprodala je državnu imovinu i akcije koje su objektivno vredele oko 50 milijardi evra! Sav ovaj novac je, prema istraživanjima onih koji su ga srpskim vlastima poklonili, završio u rukama političke oligarhije!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online