Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 11.11.2011.
11:09
Večernje novosti A

Dinkić: U vladu samo ako je vodim

Lider URS Mlađan Dinkić kaže da ta stranka posle izbora neće ulaziti u vladu, ako ne bude u prilici da je vodi ili bitno utiče na njenu politiku.

Srbiji potrebna nova politika: Mlađan Dinkić

"Ako ne budemo u prilici da je vodimo ili da bitno utičemo na njenu politiku, sigurno nećemo u njoj učestvovati", rekao je Dinkić.


On je ocenio da je Srbiji potrebna ne samo nova vlada, već i nova životna politika, koja će da brine o običnom čoveku.
 

Srbija se zaglavila, a za to su najodgovorniji oni koji vode ovu vladu, kaže Dinkić uoči zvaničnog početka predizborne kampanje URS-a u nedelju u Areni.

Dinkić smatra da je situacija u zemlji još gora od trenutka kada su ga izbacili iz vlade. On kaže da je cilj da URS zauzme jedno od prva tri mesta na sledećim izborima, dodajući da će učestvovati u sledećoj vlasti, samo ako bude mogao da utiče na njen rad.

"Srbija mora da se pokrene", kaže Mlađan Dinkić i najavljuje da će na skupu u Beogradskoj Areni u nedelju URS predstaviti životni program koji je okrenut običnom čoveku i koji ima tri stuba: decentralizaciju, poljoprivredu i ekonomiju.

On ističe i da je narod sa pravom razočaran i ljut na sve političare.

"Očigledno je da Srbiji sada nije potrebna samo nova vlada, već i nova, životna politika koja će da promeni sistem. Treba se ugledati na sedamdesete i osamdesete godine prošlog veka, kada se znao red i kada je društvo bilo humanije i pravednije. Srbiji je potrebna politika koja će da brine o običnom čoveku", kaže Mlađan Dinkić.

On je ponovio da samo sa Socijaldemokratskom partijom Srbije Rasima Ljajića razgovara o savezu i da će do Nove godine biti poznato da li će na izbore ići zajedno.

Za program naprednjaka, "Belu knjigu", rekao je da ima mnogo "opštih mesta" i da u njemu "nema života", a da ideja "preokreta" Čedomira Jovanovića i Vuka Draškovića na prvi pogled deluje privlačno, ali da analiza toga dovodi do zaključka "da je to puka forma bez konkretne sadržine".

POVEZANE VESTI

Petak 11.11.2011. 11:15
Zatvor vodi upravnik, a ne robijasi.
Petak 11.11.2011. 12:29
ahhahahahahahahha sreca pa nece biti u prilici da vodi!pa setite se samo kako nas zajeba za onih hiljadu evra :DDDDD dinkicu dodjes mi jos 980e :DDD
Petak 11.11.2011. 12:09
... sa parama iz kipra ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online