Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Četvrtak 27.10.2011.
10:02
Beta, Blic A

Austrija: Može se naći rešenje za carinu na Kosovu

Austrijski ministar inostranih poslova Mihael Špindeleger rekao je da je uveren da rešenje za carinu na severnom Kosovu može biti pronađeno ako sve strane pokažu dobru volju, ali da će verovatno biti potrebno da se rešenje traži van dijaloga Beograd-Priština.

Mihael Špindeleger: EU ne želi da integriše nerešen teritorijalni problem
 

"Rešenje će verovatno morati da se traži u nekom drugom forumu pošto sadašnji dijalog između Prištine i Beograda nema mandat da razmatra to pitanje", rekao je Špindeleger za "Blic", a uoči dolaska u posetu Srbiji.


Na pitanje da li bi Austrija podržala novu međunarodnu debatu o statusu severnog Kosova, Špindeleger je odgovoriio da je Austrija uvek za to da se do rešenja dođe pregovorima ali da za takav dijalog treba da budu spremne sve strane.


"Bilo bi idealno imati konstruktivan dijalog između Prištine, Beograda i posebno Srba sa severnog Kosova, ali je za to potrebna volja sve tri strane da se angažuju u dijalogu i tragaju za praktičnim rešenjima za sva otvorena pitanja," rekao je austrijski vice-kancelar.


On je ocenio da je plan Martija Ahtisarija "još uvek najbolja osnova za kompromis", kada je reč o pravima Srba na Kosovu.


Špindeleger je rekao da EU ne traži nemoguće od Srbije na putu ka Uniji, ali da želi da vidi uverljiv dijalog sa Kosovom i brzu primenu sporazuma koji su do sada postignuti.


"EU ne želi da integriše nerešen teritorijalni problem" rekao je Špindeleger.


Špindeleger je rekao da se nada da će Evropski savet u decembru prihvatiti preporuku Evropske komisije za dodelivanje statusa kandidata Srbiji, ali je dodao da Srbija mora biti svesna da Unija neće žmurit na njene odnose sa Kosovom.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 27.10.2011. 10:08
austrijski miki maus brat boze djelica ima reshenje!?!....ubedjen sam da obozava Srbe i da nas najBOLJE voli....bash sam ubedjen....nikad ubedjeniji......
Četvrtak 27.10.2011. 10:12
@redakcija vesti on line.....moze li se staviti miki maus redakcijo?.....ne zvuchi mi uvredljivo....slatki mali MISH iz diznijevih crtaca....mozda cete vi naci ipak neshto uvredljivo....verovatno zavisi od toga KO pishe komentar.....provlache vam se po portalu razne fashi-naci-ustashe, ali ne reagujete....mozda je reshenje obrisati moj nalog?....
Četvrtak 27.10.2011. 13:13
Tri ti guram dva ti vadim cik pogodi sta ti radim.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online