Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Ponedeljak 03.10.2011.
00:43
Beta A

"Da se ja pitam parade ne bi bilo"

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao je u nedelju veče da društvo nije spremno za održavanje Parade ponosa i da Srbija ima mnogo većih problema i ne može sebi da dozvoli organizovanje takvih manifestacija.

Dragan Đilas sa porodicom na finali Evropskog prvenstva u odbojci za žene

Đilas je gostujući na B92 rekao da je država mogla da omogući održavanje Parade ponosa koja je bila zakazana za danas, ali da je pitanje kolika bi bila cena.

"Država ima monopol na silu i uvek to može da uradi, samo je pitanje cene po kojoj se te manifestacije održavaju", rekao je gradonačelnik Beograda.

On je naveo da Parada ponosa, čije održavanje je zabranila policija, nije mogla da prođe bezbedno ali i dodao da Srbija ima mnogo većih problema i da ne može sebi da dozvoli održavanje takve manifestacije.

"Ovo je zemlja koja je prošla kroz mnogo teška vremena, sankcije, bombardovanje, ratove. Danas imate situaciju na Kosovu, siromaštvo i društvo ne može sebi da dozvoli ogranizaciju takve manifestacije ukoliko ne želimo da brojimo razbijene glave i izgubljene živote", rekao je Đilas.

On je naveo da ne bi dozvolio održavanje Parade ponosa, da je to odluka koju treba da donese gradonačenik.

"Da je moja odluka ja bih se vodio time da sačuvam glave ljudima, jer društvo nije spremno za manifestaciju kakva je Parada ponosa", kazao je Đilas.

"Ne vidim nikakav smisao održavanja takvih manifestacija, ona je usmerena na to da navodno pokaže različitosti i probudi toleranciju, ali uvek izazove kontra stvar. Posle parade prošle godine povećana je homofobija u Srbiji", rekao je gradonačelnik.

Član organizacionog odbora Parade Ponosa Goran Miletić i predsednik Gej Strejt Alijanse Lazar Pavlović naveli su da je država mogla da obezbedi paradu, ali da za to nije bilo političke volje, i upitali kada će biti privedeni i saslušani "oni koji su najavljivali nasilje za vreme parade".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 03.10.2011. 01:35
Kakva licemerna izjava,samo prica sto narod voli da slusa jer su izbori blizu
Ponedeljak 03.10.2011. 02:26
Sto ga nisi zabranio prosle godine nego sada pred izbore
Ponedeljak 03.10.2011. 01:57
Dragane upropastio si Beograd prezaduzio si ga zbog preskupog mosta, sve je u Beogradu poskupelo, prevoz, grejanje, parkiranje, takse su veće, nisi krenuo sa izgradnjom metroa iako si obećao, ti si jedna katastrofa za ovaj grad! I našao si o čemu ćeš da pričaš nesrećo!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online