Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 19.09.2011.
13:04
Z. Marjanović - Vesti A

Konuzina bih uzeo za kuma

Reakcija Aleksandra Konuzina, ambasadora Federacije Rusije u Beogradu, prilikom održavanja Srpskog bezbednosnog foruma, nije ostavila ravnodušnim nikoga u Srbiji a posebno ne narod takovskog kraja, mestu gde je stvarana, što se naglašava u svim udžbenicima istorije, moderna Srbija.

Prijatelj ti kaže istinu u oči: Ilija Mikić

Nema tog domaćina u takovskom kraju koji ne pozdravlja govor Aleksandra Konuzina i koji ne osuđuje komentare domaćih političara i predstavnika nevladinih organizacija. Jedan od onih koji iz sve snage podržavaju govor ruskog ambasadora u Srbiji jeste i penzioner Ilija Mikić iz takovskog sela Klatičeva kod Gornjeg Milanovca.


Zašto podržavate stavove ambasadora Rusije u Srbiji?
- Konuzin je potpuno u pravu, jer je reagovao kao pravi prijatelj, a pravi prijatelj ti je onaj koji ti dođe u kuću i kaže ti dobronamerno istinu u oči. Nakon njegove reakcije nema pravog Srbina koji ne bi poželo Konuzina za kuma, ili najdražeg gosta u kući. Uskoro udajem unuku i rado bih mu ponudio kumstvo na svadbi kao izraz poštovanja moje porodice prema čoveku koji je srpskim političarima u nekoliko rečenica pokazao kako se treba boriti za srpstvo.

Čeda bi ćutao da je pametan

x Neki političari u Srbiji, ipak, žestoko kritikuju gest Aleksandra Konuzina?
- Pazi, Čedomir Jovanović da ima pameti ne bi progovorio ni reč. Pa, kako mu može biti preči neki drugi narod od svog naroda, osim ako nema velike koristi od toga. O onima što vode te nevladine organizacije, a posebno o Sonji Liht, ne bih ni da govorim jer su svi oni na "jaslama" Evrope i Amerike i moraju da rade onako kako im se kaže.

Kako su Srbi trebali da se ponašaju kad su u pitanju Kosovo i Metohija?
- Po meni, sve što je u Srbiji starije od 60 godina, makar pola miliona Srba, pa i više, trebalo je da bude u na administrativnim prelazima sa Kosmetom, ali bez oružja, pa nek nas sve do jednog pregaze tenkovima. Ali, brate, nema ko da pozove i da organizuje narod. Naša vlast je, na čelu sa Borisom Tadićem, i dovela do ovoga. Jer, valjda je demokratija i to kada neko brani svoju kuću. Treba da živimo kao ljudi, kao narod ili da nestanemo.


Ko je trebalo da pozove narod?
- Takovci misle da je Boris Tadić trebalo da pozove narod da goloruk krene na administrativne prelaze i da svojim životima odbrani našu dedovinu. Jer Tadić je predsednik - domaćin i stub srpske kuće, ali izgleda da je za Tadića, Čedu, Šutanovca, Mićunovića i druge važnija tuđa nego naša kuća.


Njihove stavove verovatno cene Amerika i EU?
- Ma, njih niko ne ceni, jer ni oni sa Zapada ne cene one koji ne cene svoju kuću i svoj narod. A što se tiče ulaska Srbije u Evropsku uniju, pre će se ta Unija raspasti, a na najboljem je putu da se to dogodi, nego što će Srbija dobiti članstvo u EU.

Šta bi se desilo kada bi Vam pred kuću banuo Aleksandar Konuzin?
- Zbog onoga kako je reagovao i šta je rekao bio bi ugošćen kao rod najrođeniji. To je stav, koliko čujem, svih domaćina u ovom kraju Srbije. To je stav domaćina, ali čak i dece iz istorijskog Takova.


A kada bi Vam došli Tadić, Šutanovac, Čeda Jovanović ...?
- Mislim da je i za njih i za srpske domaćine iz takovskog kraja bolje da nam ne dolaze.  

Dočekaće Šešelja sa pečenim ovnom

 

Mikić je, takođe, jednom prilikom rekao da ne sumnja da će presuda suda u Hagu koja će biti pročitana 4. maja biti u korist dr Vojislava Šešelja. Njegova supruga Snežana ne sumnja u Ilijinu nameru da prepešači 150 km do Surčina kako bi na aerodromu dočekao lidera radikala.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 19.09.2011. 13:35
Aleksandar Konuzin je pitao "Ima li ovde Srba?" Naravno da ih nije bilo. Sonja Liht desna ruka Sorosa i potpisnica deklaracije da se bombarduje Srbija...gle ironije ona je domacin Srpskog bezbedosnog foruma. Strasno! Molim predsednika i ostalu vladajucu kliku da ponekad ustanu, inace ce potpuno oguliti kolena, a Ceda i Vuk da skinu vazelin sa sebe i okupaju se k'o ljudi...red je prodje godina, a oni masni i ...hm, flekavi!
Ponedeljak 19.09.2011. 19:00
nije demokratama i ostalim komuwarama prijatno,Konuzin je pred Srbe postavio trasu za izbor,sada je u stvari lakse .Srbija neka bira ili NIT KOSOVO A EU NE ZNA SE KAD ILI savez BRIK I Srbija.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online