Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 15.09.2011.
14:29
Srna A

"Vojvodina opasno pritiska Srbiju"

Potpredsednik Skupštine AP Vojvodine i član Predsedništva Srpske napredne stranke Igor Mirović rekao je da opstanku države Srbije sve više prete opasni pritisci koji stižu i iz Vojvodine.

Potppredsednik Skupštine AP Vojvodine: Igor Mirović
 

Vojvodina, ocenio je Mirović, kao pokrajina koja je uspela da u proteklim godinama održi neku vrstu stabilnosti, danas sve više postaje džoker, kec iz rukava na vrhu piramide pritisaka koji prete održanju i opstanku Srbije.

"Gotovo paralelno s velikim pritiscima koji zbog Kosova i Metohije dolaze iz Raške, kao i onih na Republiku Srpsku da oslabi i relativizuje odnose sa Srbijom, država je sve više izložena i opasnim pritiscima koji stižu i iz Vojvodine", rekao je Mirović novinarima.

Prema njegovom mišljenju, pritisci na državu iz Vojvodine uzrokovani su konfuzijom u vladajućoj pokrajinskoj koaliciji nastaloj posle amandmana Vlade AP Vojvodine na Predlog zakona o javnoj svojini.

"Oštri, nelegalni i tehnički nesprovodivi amandmani pokrajinske Vlade na Predlog zakona o javnoj svojini stvorili su veliku konfuziju unutar vladajuće koalicije, kojom sada, pored svih problema koji je pritiskaju, treba da se bavi država Srbija", naveo je Mirović.

Amandamnima na Predlog zakona o javnoj svojini Vlada AP Vojvodine traži da se pokrajini prizna vlasništvo nad regionalnim putevima, željeznicom, elektromrežom, objektima izgrađenima parama Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine, objektima pokrajine koji se nalaze na teritoriji bivših jugoslovenskih republika....


U sredu 14. septembra, madarski list je objavio tekst u kom se kaže da je Vojvodina za Beograd kao dosadna muva.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 15.09.2011. 15:16
Javna tajna je da ce Vojvodina pokusati da se odvoji od matice, ali takodje se zna da su u toj istoj Vojvodini vecina Srbi, tako da po toj logici ispada da se Srbi ocepljuju od Srba. Ja mislim licno da od toga nema nista, to je jos jedna borba oko novca, ko ce vise da uzme, ko ce imati prioritet nad nekim stvarima, ko ce biti bos na kojoj teritiriji, znaci cista mafijaska posla.
Četvrtak 15.09.2011. 14:44
Žuti stvarno hoće da obeleže 100 godina od rođenja Oto fon Habzburga njegovom miroljubivom porukom da za mir na Balkanu Srbija mora da bude od Vranja do Dunava. Još bi im i uspelo da u kalendaru nema mesec OKTOBAR.
Četvrtak 15.09.2011. 16:04
Ovu Vladu treba zaustaviti, dok jos ima nade da se Srbija skroz ne raspadne!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online