Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Utorak 06.09.2011.
19:06
Beta A

"Tadić, Stefanović i Bogdanović su nas izdali"

Odbornici Skupštine zajednica opština Kosova i Metohije ocenili su u utorak 6. septembra kao "izdaju" postupanje predsednika Republike Borisa Tadića, ministra Gorana Bogdanovića i šefa pregovaračkog tima Borislava Stefanovića.

Razočarani predsednik Odbora za KiM: Ljubomir Kragović
 

"Ono što rade Stefanović, Bogdanović i Tadić je izdaja i oni ne mogu više da predstavljaju Srbe sa Kosova i Metohije", rekao je u Kosovskoj Mitrovici predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju u Skupštini Srbije Ljubomir Kragović.

Na sednici Skupštine zajednica zaključeno je da je sporazum o pečatu, carini i diplomama postignut u Briselu, neprihvatljiv za Srbe. Odbornici Skupšitne zajednica zatražili su da se Skupština Srbije izjasni o tom sporazumu koji je Stefanović prihvatio u petak u Briselu. Odbornici su rekli da očekuju da će javni tužilac preduzeti zakonske mere protiv Stefanovića.

U zaključcima je rečeno da izjava kancelarke Nemačke Angele Merkel o ukidanju paralelnih institucija u Pokrajini predstavlja "najgori vid ugrožavanja ljudskih prava i diskriminaciju kosovskiih Srba".

"Ako izdržimo još mesec dana, a moramo da izdržimo, kada budu raspisani izbori u Srbiji naše brige će nestati", ocenio je potpredsednik Skupštine zajednice Marko Jakšić.

Odbornici su naveli da je neprihvatljiva izjava Bogdanovića o tome da su Srbi spremni da plaćaju dažbine i da prihod od toga ide opštinama na severu. Dodali su da se carina i PDV mogu plaćati samo državi Srbiji.

Odbornici su podržali održavanje sednice skupštine četiri severne opštine u Beogradu i zatražili od Skupštine Srbije da hitno stavi na dnevni red realizaciju zaključaka iz Deklaracije o Kosovu od 30. juna.

POVEZANE VESTI

Utorak 06.09.2011. 19:53
Ја србин у Војводини у страху сам да су ови издајници издали и ову покрајину.Све чега су се дохватили упропастили су.
Utorak 06.09.2011. 19:43
IZBORI, pa da vidimo kako stoje koje stranke koje po ambasadorskim anketama tako dobro stoje.Ajde da se istini i narodu pruzi sansa.
Utorak 06.09.2011. 19:59
opozicija samo kuka i prica nam sta je bilo. ma, sta se ceka. ima li muda u opoziciji ili ste si do jednoga pla*ipi*ke, i placeni od pozicije. samo kukate a nista niste preduzeli. smucili ste mi se koliko i propederska antisrpska oligarhija.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online