Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 27.08.2011.
22:16
Alo! A

"BIA upravlja severom Kosova"

Nakon objavljivanja tajnih NATO dokumenata u kojima se viđeniji ljudi sa severa Kosova predstavljaju kao ratni zločinci i vođe organizovanog kriminala, bivši visoki zvaničnici UNMIK-a su u javnost pustili dokument o navodnom delovanju srpskog MUP-a i BIA na teritoriji Kosmeta od juna 1999. godine, piše dnevni list "Alo!"

Dokument o aktivnostima naših bezbednosnih službi pod šifrovanim imenom "Pandora“ objavljen je juče na kosovskom informativnom portalu "lajmeshqip.com“. U njemu UNMIK iznosi da je navodni rad naših službi ilegalan i da predstavlja kršenje Rezolucije 1244.

Ipak, bivša administracija misije UN-a na Kosmetu nije učinila ništa kako bi to sprečila.

Olivije Salgado, šef kancelarije UNMIK-a za odnose sa javnošću, rekao je za "Alo!“ da nije upoznat sa postojanjem dokumenta "Pandora.“
- Ne želimo da komentarišemo dokumente koji nisu zvanično objavljeni od strane UNMIK-a - rekao je on.


U ovom dokumentu na 24 strane identifikovane su sve osobe koje navodno rade za MUP i BIA na Kosmetu i detaljno su objašnjene njihove operacije, hijerarhija i kako navode, "sva njihova ilegalna i kriminalna dela“.

Dokument je pun informacija i tako je precizno napisan da se u jednom njegovom delu čak pominju sastajališta i tačna količina oružja po modelu i kalibru koje koriste naše bezbednosne strukture na Kosmetu.

U dokumentu se objašnjava da je nakon povlačenja naše vojske i policije, juna 1999. godine, srpsko ministarstvo unutrašnjih poslova našlo način da se organizuje i da do dan-danas slobodno funkcioniše na teritoriji Kosmeta.

BIA bez komentara

 

U Bezbednosno-informativnoj agenciji za list "Alo!" su rekli da su upoznati sa postojanjem i objavljivanjem UNMIK-ovog tajnog dokumenta "Pandora“, ali da ne žele da ga komentarišu.


- Nemamo komentar zato što su informacije o našem navodnom delovanju u tom dokumentu toliko nejasne i netačne da ih ne možete uhvatiti ni za šiju ni za vrat - rekli su u BIA.

UNMIK tvrdi da su navodni predstavnici MUP-a Srbije izveli više ilegalnih akcija i da su naredbe za te akcije dobijali iz Beograda.

Na osmoj strani tog dokumenta nalazi se kompletna organizacija i šema funkcionisanja svih policijskih službi Sekretarijata unutrašnjih poslova na Kosmetu.

UNMIK prisustvo Bezbednosno-informativne agencije na Kosmetu vezuje samo za sever Kosovske Mitrovice. Po UNMIK-u, organizaciona šema BIA je takva da ima svoje ljude u bukvalno svim porama društva na severu Kosova. BIA se još pripisuje organizovanje militantnih grupa i nereda na severu Kosova.

Prema dosijeu "Pandora“, sve srpske bezbednosne strukture na Kosovu ilegalno poseduju veće količine oružja i eksploziva i uvek su spremne da izvedu napade preko svojih bojnih grupa koje se nalaze u njihovim strukturama.


Kapetan Dragan je vođa

U tajnom dokumentu "Pandora“ se navodi da je Dragoljub Delibašić, poznatiji kao Kapetan Dragan, glavna figura MUP-a Srbije na Kosovu. On upravlja ilegalnim strukturama na severu Kosova, ali i na celoj teritoriji Kosova. Sedište mu je u Kosovskoj Mitrovici, a kako navodi UNMIK, Delibašić dobija naredbe iz komande koja se navodno nalazi u Kraljevu.

POVEZANE VESTI

Subota 27.08.2011. 22:34
Iz aviona se vidi da se spremaju da navale pa rasformiraju paralelne organe po rezoluciji EU od 19 januara da ne moraju izdjnici iz Beograda da se brukaju,nego lepo samo "prihvate realnost". Lepo je nama Edita Tahiri rekla još pre dva meseca šta će da važi od 1 novembra. Ne dao Bog samo da neko ne pogine u ovoj pretstavi pod parolom " Evropa nema alternativu". Kriv je DSS i Jakšić sa barikadama, a tako je lepo moglo sve da prođe kao rezolucija o mišljenju MSP od 9 septembra 2010. Jebiga nikada dva dobra da se sastave.
Subota 27.08.2011. 22:34
....kako god okrenesh dupe je pozadi....oni su nam neprijatelji.....red je da to shvate i poslednji evro fanatici....ko normalan moze da podnosi onoga ko te bije zato shto nosish kapicu, a kad je skinesh ulema te zato shto ti kapica nije na glavi.....
Nedelja 28.08.2011. 01:02
Pa sta ako radi?...NARAVNO da ce da radi u SVOJOJ zemlji !...kakva hinjska tj. jevropska zamena teza. Kao Srbija urusava "kosovo" a ne oni drzavu Srbiju. Na kraju krajeva Rez. 1244 DAJE PRAVO 1000 vojnika i policajaca na KiM.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online