Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Sreda 24.08.2011.
08:14
Blic A

Dinkić: Dačić navikao na partokratiju

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da Socijalistička partija Srbije "ima iskustvo da je uz pomoć sistema partokratije vladala deset godina" i da socijalisti smatraju da je to osnov snage njihove partije.

Što mi zameraš za partokratiju

"Mislim da greše", rekao je lider URS, objašnjavajući da je taj sistem počeo da se gradi u vreme Slobodana Miloševića, tako što su partijski kadrovi držali sve javne funkcije od republičke vlade, preko javnih preduzeća, bolnica, "do dna".

Lider URS je konstatovao da se u predzbornoj kampanji ne mogu izbeći sukobi oko ideja, ali da ne vidi da SPS izlazi sa nekim svojim idejama, osim one o podeli Kosova i Metohije.

"Voleo bih da vidim više ideja i SPS i drugih partija, pa da narod odluči koje su najbolje za Srbiju", dodao je Dinkić.

Dinkić je najavio da će decentralizacija i depolitizacija biti okosnica predizbornog programa URS, koji će, kako je objasnio, zapravo predstavljati odgovore na to kako rešiti životne probleme naroda.

Dinkić smatra da je za suštinsku decentralizaciju neophodno sporovesti suštinsku departizaciju na svim nivoima.

"Partije su zbog teške ekonomske situacije postale biroi za zapošljavanje ljudi i to je poprimilo takve razmere da se to mora promeniti", rekao je lider URS.

On je ocenio da profesionalizacija javnih preduzeća neće proći u ovom sazivu Skupštine.

"Socijalisti koji su čitavu partiju dvadeset godina gradili na partokratiji, već su rekli da su protiv toga. Ne želimo monopol nad idejama, ali smatramo da sistem treba da se promeni", rekao je Dinkić.

On je podržao ideju lidera Socijaldemokratske partije Srbije, ministra za rad i socijalnu politiku, Rasima Ljajića da se napravi pakt o nenapadanju stranaka unutar istog bloka, tokom predizborne kampanje.

POVEZANE VESTI

Sreda 24.08.2011. 08:52
Први је који је почео предизборну кампању и то тако што напада лидере других странки.Надам се да је народ овога пута много мудрији и неће насести на такве лажи.Динкић је много пута до сада обмануо овај народ,али када је неко играч Мишковића онда је велика могућност да његова странка опет буде у некаквој коалицији.
Sreda 24.08.2011. 08:33
mladjo kradjo GDE su one deonice od po 1000 evricaaa????
Sreda 24.08.2011. 08:37
Ma govnari jedni,usmrdela vam se i država i narod,sve vas postreljat smradovi nad smradovima.Sve banda do bande,ko će to očistiti sunce ti poljubim krvavo.Završili smo mi za sva vremena ništa više nema ni od Srbije ni od Srpskog naroda,sami smo krivi,svako za sebe nešto sere,svi rastureni,i treba nam tako kad smo nesposobni.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online