Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 21.08.2011.
16:31
Srna A

Okončana blokada u Leposaviću

U mestu Lešak, opština Leposavić, okončana je višečasovna blokada lokalnog puta, organizovana zbog toga što je Euleks uz pomoć Kfora zaplenio bager korišćen prilikom paljenja administrativnog prelaza Jarinje prošlog meseca.

Foto: Arhiva
 

Dogovor o primopredaji bagera postignut je potpisivanjem dokumenta o zapleni, što je bio uslov meštana da ukinu blokadu. U međuvremenu je pušten i čuvar objekta preduzeća "Srbija Šume", u kome se bager nalazio, a koji je jutros priveden.

Euleks i Kfor uveravaju meštane da nenajavljenih akcija, kakva je bila ova, više neće biti. "Akciju zaplene bagera proveo je Euleks, na osnovu naloga tužilaštva koje se bavi istragom napada na prelaz Jarinje", rekao je portparol Kfora Hans Diter-Vihter, pojasnivši da Kfor samo obezbeđuje zaplenu, ali ne učestvuje u istrazi.

"Tokom paljenja administrativnog prelaza Jarinje bager je korišćen za napad na poljske vojnike Kfora, koji su bili prinuđeni da otvore vatru", objašnjava Vihter. Bager je, kako je dodao, nestao u noći između 27. i 28. jula i sada je pronađeno u Lešku.

Meštani Leška blokirali su prolaz mehanizaciji za čiju je pratnju bilo angažovano desetak oklopnih i vozila "hamer" sa jedne strane mosta na Ibru, i još dvadesetak sa druge.

Uznemireni jutrošnjim nadlijetanjem helikoptera Kfora iznad njihovog mesta, meštani su blokirali put. Jedinice Kfora pokušale su da organizuju transport oduzete mašine preko alternativnog puta kroz selo Postenje, ali su građani i tamo organizovali blokadu.

POVEZANE VESTI

Nedelja 21.08.2011. 18:31
mi srbi smo propali ako ovako razmisljamo kao nasa vlada zalosno podadose nam sve pai kosovo svetinju
Nedelja 21.08.2011. 17:08
Kompletno stanje sa Srbima na sjeveru Kosmeta mi licno sve vise dobija karakteristike polozaja Jevreja u Trecem Rajhu...Proglaseni kriminalcima, ogradjeni u zicu, na jugu vec u geto-ima, na sjeveru im sad prave geta, sve "po zakonu" i "sudijskim odlukama". Sad je na redu prisivanje zutih zvijeda, a onda ce kako Biler rece, Srbi biti "pametni i civilizovani' kao i Jevreji tada i civilizovano popakovati cetkice za zube u kofercice i pravac "radni logori" ili "zute kuce"...sve po zakonu koji im sprovode EULEX i KFOR....
Nedelja 21.08.2011. 17:59
Саша Касаловић: Бранићемо своје кућне прагове – на казане у Шумадију нећемо! Док се у униформе ОВК обукло већ 3000 припадника ове терористичке организације, који чекају сигнал „команданта Рамуша из Хага“ да крену на Србе на северу Косова и Метохије и док шиптарски грађевинци уз заштиту и подршку КФОР-а граде гранични прелаз на Брњацима и док се окупационе снаге КФОР-а не придржавају ни сопственог споразума, већ увелико демонстрирају војну силу и на алтернативним прелазима, застрашујући Србе и недозвољавајући да роба и људи несметано циркулишу по северу српске покрајне и док светски политичари говоре о Косову као завршеној причи и то препоручују као реалност властима у Србији, ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online