Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Petak 12.08.2011.
04:21
Večernje novosti A

''Biće oštre i prljave izborne kampanje''

Ministar rada i socijalne politike i lider Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je da je već sada očigledno da će predstojeća izborna kampanja biti oštra i vrlo prljava i da će se u velikoj meri voditi i među strankama koje sada čine vladajuću koaliciju.

Najviše bih da samostalno izađemo na izbore: Rasim Ljajić

''Strahujem da će partije na vlasti najveći deo energije trošiti na međusobna sukobljavanja, umesto da je usmere prema opoziciji'', rekao je Lajić za "Večernje novosti", ističući da je reakcije na njegov predlog da stranke vlasti naprave dogovor o međusobnom nenapadanju u kampanji i da na izbore idu u tri kolone, bile kao da je "udario u osinje gnezdo".

"A tri kolone su već faktičko stanje u vladajućoj koaliciji. Očigledno je da će SPS ići sa svojom listom, URS sa svojom, a da će DS takođe okupiti deo stranaka. Mislim da su kritike koje su usledile imale za cilj da diskredituju mene lično, a ne samu ideju. To je još jedan znak da je već počela bitka za glasove, što neće doneti ništa dobro nijednoj od stranaka, ni koaliciji kao celini", naveo je lider SDPS.

On je kazao da je očigledno da će razmirice među stranka vladajuće koalicije ići naruku naprednjacima, jer će "imati idealan manevarski prostor da likuju i dolivaju ulje na vatru u našim međusobnim optužbama".

On je rekao da je ne očekujem sukobljavanje oko ključnih političkih tema, kao što su Kosovo i Metohija, EU i slične, "već prizemne svađe u borbi za glasove". Ljajić je istakao da bi najviše voleo da SDPS na izbore ide sama.

"Ipak, realan sam čovek, mi smo mlada stranka, suviše je rizično. Ali, sasvim sigurno nećemo po svaku cenu ulaziti u neke aranžmane, još manje smo zainteresovani da po svaku cenu budemo deo vlasti", kazao je on.

Lajić je rekao da ne isključuje vladu DS i naprednjaka, ali smatra da do te vlade može doći ako to bude jedini način da se matematički obezbedi stabilna većina.

"Po mom mišljenju je gore rešenje imati tesnu većinu u parlamentu, od 127 poslanika, nego vladu koju će činiti DS i SNS. Naravno, to bi bila vlada iz čiste nužnosti, da se ne bi išlo na nove izbore. I DS i SNS će, sasvim sigurno, težiti da dođu do stabilne većine, bez učešća druge stranke", smatra Ljajić.

POVEZANE VESTI

Petak 12.08.2011. 10:56
prljavo je od dvehiljadite a bogami i ostro. sledi vam ovozemaljski pakao ako budete napakovali izbore uz pomoc monstruma iz brisela.
Petak 12.08.2011. 07:52
Има једна добра ствар у тим прљавим кампањама,а то је да само тада народ може чути истину.
Petak 12.08.2011. 11:54
Očekuje izbore idućeg proleća, a sam zna da kompletna situacija na ovoj havarisanoj lađi zavisi od 12 oktobra i mišljenja Evropske Komisije kako smo obavili sastanak 15 septembra o Kosmetu. Zna on dobro šta govori jer opoziciju predstavlja kao smrtnog neprijatelja, a ne kao političku opciju. Za mnoge od njih 12 oktobar je pitanje slobode ili doživotne robije kada dođe vlada Nacionalnog Spasa Srbije. Umesto "Farme" narod će gledati grupno suđenje i glasaće SMS porukama koji tog dana da krene u Zabelu sa farme. Recimo - Izbacite Dinkića.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online