Subota 25. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 03.08.2011.
14:47
Tvmost com A

"Tačijevi" Srbi: Beograd je kriv!

"Inicijalna kapisla (za nasilje na administrativnim prelazima Jarinje i Brjnak) bilo je to što je Beograd odložio dijalog, što je izazvalo emotivnu reakciju Prištine. Kosovska vlada je pod velikim pritiskom zbog pregovora. Tražili smo od premijera da se problem prevaziđe i što pre okonča. To je uslov za funkcionisanje ne samo kosovske vlade, već svih drugih institucija", istakao je Nenad Rašić, ministar za rad i socijalnu politiku u Tačijevoj vladi kome je to drugi ministarski mandat u Prištini.

Nenad Rašić

I Radoica Tomić, koji vodi resor povratka i zajednica, kaže da bi dijalog morao da se nastavi.

- Bolje još 20 godina pregovarati, nego jedan dan ratovati. Akcija ROSU nije bila neophodna i mi smo se od toga ogradili. Odlaganje pregovora nije jedini povod za nju, ovaj problem traje već 12 godina - zaključuje Tomić.

Međutim, uprkos pomirljivim stavovima, interesantno je da nijednom Srbinu u vladi u Prištini ne pada na pamet da da ostavku.

Tačijev zamenik Slobodan Petrović, koji je i ministar lokalne samouprave, u izjavi za "Kurir" kaže da se problem na prelazima mora rešiti. Ipak, ne precizira kako.

- Nismo znali za odluku o slanju specijalaca ROSU na prelaze, taman posla! S time je upoznat vrlo mali broj ljudi. Mi smo u parlamentu već osudili taj događaj, jer svaka akcija koja sa sobom nosi žrtve ne može da ima podršku - pravda se Petrović.

Mogu da sruše Tačija, ako žele

 

Ranđel Nojkić, predsednik Pokrajinskog odbora SPO na KiM, tvrdi da srpski ministri u kosovskoj administraciji pokušavaju da skinu odgovornost sa sebe.

 

- Njihovih 13 poslanika u kosovskom parlamentu dovoljno je za rušenje kosovske vlade ukoliko se ovo ne reši. Ne mogu da kažu da nisu znali za odluku o slanju ROSU i time izbegnu odgovornost, koju nesporno imaju. Gde je njihova zvanična inicijativa da se ovo prekine? Imaju zamenika premijera i tri ministra, nemoguće je ne čuti njihov glas.

 

Nažalost, nisam iznenađen ovim što izjavljuju, očigledno je da vrlo malo zastupaju srpske interese - ističe Nojkić.

Zaključak sa sednice Saveta za bezbednost Kosova, u kome se poziva na "najveći stepen pripravnosti“ kosovskih bezbednosnih agencija nije poziv na mobilizaciju, tvrde Petrović i Tomić.

- Reč je o zaključku koji bi trebalo da spreči dalju eskalaciju nasilja - tvrdi Slobodan Petrović, dok Radoica Tomić kaže da je stvar "naduvana“:

- Zaključak je bio da se pozove na opreznost i budnost, kako bi se sprečilo nasilje.

POVEZANE VESTI

Sreda 03.08.2011. 15:11
Ovo su prodane duše, za šaku pilava su se prodali. I ti Nojkiću nisi bolji od njih, laješ okolo, direktor si PTT Srbije u Gračanici a primaš platu i od šiptara, pa gde to ima bre! Ua bre bando!!
Sreda 03.08.2011. 15:15
И тако сва тројица запослених Срба у "новој квази-држави" дадоше подршку свом шефу Тачију и зарадише немале дневнице! Шта мисли на стотине хиљада протераних и обесправљених Срба,није важно!Све за фотељу,фотељу низашта!
Sreda 03.08.2011. 18:37
samo vas gledam prodane duse!!!! osecam da se sprema nevreme na vreme!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online