Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Nedelja 12.06.2011.
04:13
Blic A

Niti nas zovu, niti hoćemo u NATO

NATO neće uputiti poziv Srbiji za učlanjenje u Alijansu na predstojećoj konferenciji o strategijskom partnerstvu niti će to Srbija zahtevati, kaže za “Blic“ državna sekretarka Ministarstva odbrane Tanja Miščević.

Tanja Miščević kaže i da tokom skupa u Beogradu neće biti potpisan niti jedan strateški dokument koji bi označio da Srbija napušta poziciju vojne neutralnosti.

Tanja Miščević

Ona objašnjava i da se u Beogradu ne održava Samit NATO-a jer se takvi skupovi nikada ne održavaju van zemlja članica Alijanse.

“Skup koji se održava u Beogradu naziva se Strategijska vojna konferencija partnerstva i iz samog naziva može se zaključiti da je to mnogo više rasprava o strategijskom povezivanju NATO-a i partnerskih organizacija i država u definisanju načina borbe za međunarodni mir i bezbednost“, kaže Miščevićeva.


Državna sekretarka Ministarstva odbrane kaže i da je strategijska konferencija samo rasprava o temama globalne bezbednosti i da neće biti nikakvih završnih deklaracija niti bilo kakvih sporazuma.


“To je mesto gde se najznačajnije ličnosti zadužene za vojske 69 država, a imamo 55 potvrda učesnika o dolasku, načelnici generalštaba, njihovi zamenici, komandanti armija sesti na jednom mestu i raspravljati o velikim izmenama, turbulencijama, kao što je doneo arapski ustanak. To je razmena mišljenja“, navodi Miščevićeva.

POVEZANE VESTI

Nedelja 12.06.2011. 14:20
NATO nije Hristova vojska iako je uglavnom,skoro vecinski sastavljena od Hriscanskih zemalja,NATO je vojna alijansa bogate zapadno-evropsko-americke elite i njihovih interesa,JBM i da umalo da zaboravim ,svi vi predstavnici i podrzavaoci smrdljivog NATO pakta,mozete samo da prihvatite da mi po'usite ku'rac jeb'm vam majku svima,pocevsi od vrha domacih izdajnika i stranih placenika,pa nadalje!
Nedelja 12.06.2011. 08:34
Ovi uporno računaju na onih 1,5 miliona nepismenih u Srbiji. Ali čak i ti nepismeni su od rođaka i prijatelja čuli da se u Beogradu održava "NATO strategic conference" sa temom "After Lisabon- implementation of transformation". To što je konferencija otvorenog tipa na koju su pozvali zemlje iz Partnerstva za mir je druga stvar. Činjenica je da je konferencija NATO i da će je otvoriti komandant NATO iz Norfolka, Virdžinija i načelnik GŠ VS kao pomoćni radnik. Naše mafijaše ne zovu ni u EU nego su nas svojim autoputem zaobišli, niti nas zovu u NATO jer bi im narod udario sa leđa čim bi Ruse napali.
Nedelja 12.06.2011. 07:03
da da na papiru niste zvanicno u NATO ali im sve cinite kao da jeste msm na BoTu i pozutele.....sto bi im trebala dodatna maltretiranja kada im i ovako zavrsavate sve poslove....oni su nas 99 opustosili ali si nas ti BoTa dokrajcio.....sramu i izrode
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online