Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Utorak 31.05.2011.
01:46
Beta A

Tadić ne ide u Rim zbog Kosmeta

Predsednik Srbije Boris Tadić neće prisustvovati 2. juna u Rimu svečanom obeležavanju 150 godina Ujedinjenja Italije, jer su vlasti te zemlje poziv za tu proslavu uputile i predsednici Kosova Afiteti Jahjagi, prenela je agencija Ansa.

Boris Tadić: Protest zbog poziva predsednici Kosova
 

Srpski predsednik je ipak rekao da njegova odluka da ne prisustvuje proslavi u Rimu neće imati nikakve posledice za samit vlada dve zemlje koji treba da se održi krajem juna u Beogradu.

"Veoma sam razočaran zbog toga što neću moći da prisustvujem 2. juna proslavi 150. godišnjice Ujedinjenja Italije, budući da je na tu svečanost pozvana i predsednica takozvane države Kosovo", rekao je Tadić za Ansu.

"Moram i želim da branim legitimne interese Srbije, ali očigledno je da su italijanske institucije dale prednost prisustvu kosovskih predstavnika tom događaju", dodao je srpski predsednik.

Tadić je ukazao da "takvi potezi neće doprineti razvoju bilateralnih odnosa" dve zemlje, podsetivši istovremeno na svoje stalne napore u "podizanju italijansko-srpskih odnosa na najviši nivo".

On je rekao da je tokom godina bio prijatelj s premijerima Italije.

"Ko god da vodi vladu Italije, moj je prijatelj. Tako je bilo s (sadašnjim premijerom) Silvijom Berluskonijem, zatim s (bivšim premijerom) Romanom Prodijem i sada opet s Berluskonijem, to je prirodno za naše dve zemlje", dodao je Tadić.

"Italija u Srbiji ima izuzetnu reputaciju, budući da imamo veoma bliske kulture, postoje pozitivna osećanja srpskog naroda i građana Srbije prema Italiji", rekao je on.

Upitan da li će se samit s Berluskonijem održati u Beogradu 21. juna, kako najavljuju neki izvori, Tadić je nezvanično potvrdio, dodavši ipak da se s "italijanskim partnerima nikad ne može biti siguran zbog njihovih unutrašnjih političkih problema".

Samit dve vlade održan je u Rimu održan u novembru 2009, a beogradski je više puta odlagan.

POVEZANE VESTI

Utorak 31.05.2011. 05:09
Poznati ruski naucnik-balkanista Jelena Gusjkova rekla za rusku drzavnu televiziju da hapsenjem Mladica ova vlada izvrsila samoubistvo, jer narod nece glasati za vladajuce stranke na iducim izborima. A i stupanje u EU nece biti bez priznanja nezavisnosti Kosmeta i sire autonomije za siptare i bosnjaci na jugu Srbije i za Vojvodinu na severu. A i trenutna vlada nema realnu vlast u zemlji, jer Srbijom vladaju ambasade SAD, Britanije, Njemacke i Francuzke, a Tadic samo njihova marioneta.
Utorak 31.05.2011. 02:24
dal ce vise ovaj da sjase
Utorak 31.05.2011. 12:29
Јел треба да се захвалимо председнику? Шта он то ради за Косово ових дана па нигде не сме да оде? Боји се да ће неко да га "утопи" а да њега не пита?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online