Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 23.05.2011.
16:39
Vestionline A

''Nije problem Srbija, već kriminal''

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić danas je u Briselu ocenio da su potpuno bez osnova tvrdnje da je "Srbija glavni problem u regionu" i naglasio da je najveći regionalni problem organizovani kriminal i njegova povezanost sa političkim strukturama.

Jeremić je time odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše tvrdnju lidera crnogorske Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića, na jučerašnjoj konferenciji u Bečićima.

Ne slaže se sa Đukanović: Vuk Jeremić
 

"Nije Srbija najveći problem, ona je u poslednjih nekoliko godina učinila mnogo da odnosi u regionu postanu najbolji mogući. Ja mislim da oni i jesu na najvišem nivou od početka ratova devedesetih godina", rekao je Jeremić na konferenciji za novinare posle ministarskog sastanka Jadransko-jonske inicijative u Briselu.

"Mi smo nekim konkretnim stvarima i iskoracima demonstrirali najbolju volju da se problemi rešavaju dijalogom, da se dođe do pomirenja i da se na Zapadnom Balkanu dođe do odnosa koji vladaju i u ostalim delovima Evrope", naveo je Jeremić.

I, kako je podvukao, "mnogo je veći problem organizovani kriminal i njegova veza sa političkim establišmentom koju imamo kao zaostavštinu iz prethodnog vremena".

"Borba protiv ovoga je jedan od preduslova za uspeh evropskih procesa i nadam se da ćemo tokom naredne godine imati mnogo bolju saradnju nego što smo imali ranije", dodao je.

Na istoj konferenciji za novinare šef crnogorske diplomatije Milan Roćen je izrazio je sumnju da je lider vladajuće crnogorske stranke DPS Milo Đukanović dao takvu izjavu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 23.05.2011. 17:32
Milo je u pravu, kriminalaca ima i u drugim državama i na njih nije ni mislio. Ali u drugim državama političari vode konzistentnu i lako prepoznatljivu politiku.Jedino srpski političari nešto žestoko neće, lete u Azerbejdžan, dobiju podršku Rusije pišu pisma u 55 država pa onda donesu rezoluciju kontra sami sebi. Jedino srpski političari trube da neće u Oslo na dodelu Nobela pa onda pošalju državnog službenika u "privatnu posetu" državnim avionom. Kako onda da nisu problem. A što se kriminala tiče koji je zatečen, napravila je Evropa izveštaj da Srbija godišnje izgubi kroz korupciju njihovih milijardu evra. Miloševiću nisu davali ni centa, tako da to nije zaostavština. Pročitani su šareni.
Ponedeljak 23.05.2011. 17:23
Reče hamdija pozderac mlađi i ne trepnuvši,da je pripadnik mafije.
Ponedeljak 23.05.2011. 22:23
Nije problem niti u Srbiji niti u kriminalu. Problem je u izdajničkoj antisrpskoj vlasti kojoj si ti suvlasnik i sramni suučesnik.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online