Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 12.04.2011.
08:21
Alo A

Noć pred smrt Sloba plakao nad crtežima unuka

Pokojni predsednik Srbije i SRJ Slobodan Milošević noć uoči smrti u haškoj ćeliji proveo je plačući nad crtežima koje mu je naslikao unuk Marko, svedoči bivši ministar unutrašnjih poslova Makedonije Ljube Boškovski, koji je u to vreme bio Miloševićev zatvorski kolega.

Bivši makedonski ministar, kome se sudilo zbog navodnih zločina nad albanskim civilima 2001. godine, bio je poslednja osoba s kojom je Milošević razgovarao veče pre svoje smrti.

Slobodan Milošević
 


- Pozvao me u svoju ćeliju, a ja nisam bio baš te večeri nešto raspoložen. To je bilo oko 20.05. Pokazivao mi je slike koje je crtao njegov unuk Marko, koji ga je sa svojom majkom Milicom, Slobinom snahom, jedini posećivao u zatvoru. Nije ih video već nekoliko meseci i jedva je čekao da ga vidi. Bio je tužan, pogled mu je bio odsutan dok je gledao te slike na kojima je pisalo: ''Dragom dekici“ - svedoči Boškovski o poslednjem susretu sa Miloševićem u ispovesti za zagrebački ''Večernji list“.


Bivšeg predsednika SRJ, kaže Boškovski, posebno pamti po srpskom specijalitetu koji je spremao u zatvorskoj kuhinji.

- Milošević je pravio srpski specijalitet, kačamak, odnosno palentu sa slaninom, koja je zaista bila sjajna - seća se Boškovski.


Makedonski ministar otkrio je i da je Milošević Anti Gotovini u pritvoru u Sheveningenu poklonio svoj džemper kada je u decembru 2005. hrvatski general doveden iz Španije.


- Ante je na sunčanim Tenerifima uhapšen samo u majici kratkih rukava. Kad je stigao u pritvor, Milošević mu je prvi dao svoj džemper da se zagreje. Taj džemper, koji mu je poklonio Sloba, Ante je nosio veoma dugo - ispričao je Boškovski hrvatskom „Večernjem listu“ u svojoj ispovesti iz Tribunala. Bivšeg predsednika SRJ i Srbije, koji je umro u Hagu ne dočekavši presudu, Boškovski je opisao kao Jugoslovena po uverenju, a ne Srbina ili Crnogorca.


Boškovski, koga je Hag oslobodio krivice, danas živi u Tetovu, a generalu Anti Gotovini u petak će biti izrečena presuda za etničko čišćenje Srba u akciji ''Oluja“. Za njega je tužilaštvo zatražilo kaznu od 27 godina zatvora.

POVEZANE VESTI

Utorak 12.04.2011. 08:30
Sloba dao Anti džemper, Dačić u koaliciju sa žutima. Gde smo mi straćili 10 godina i pogubili onolike glave i imovinu to samo Bog zna. Ispade da su Slovence vodili Slovenci, Hrvate vodili Hrvati, a Srbe vodili Jugosloveni i evropejci.
Utorak 12.04.2011. 08:39
Ала сам се растужио. Колико је дека плакало над сликама својих унука за време његове владавине? Колико дека није могло да прави качамак са сланином већ само попару са хлебом из контејнера? Не помињите га, молим вас у име хиљада тих гладних и понижених дека.
Utorak 12.04.2011. 08:33
Kao što ovaj Boškovski živi Tetovo u kome 90% čine šiptari i ništa mu ne fali, jer ništa im nije nažao učinioi. Tako Milošević da je ostao živ mogao da živi u centru Zagreba ili Prištini jer ništa nažao nije uradio ni jednima ni drugima. Samo je hteo da sačuva Jugoslaviju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online