Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 08.04.2011.
18:17 >> 21:10h
Beta A

Srbi blokirali put zbog projekta USAID

Oko 200 građana blokiralo je magistralni put Kosovska Mitrovica-Leposavić, kod mesta Rudare, kako bi sprečili održavanje seminara u organizaciji USAID-a sa vlasnicima građevinskih firmi sa severa Kosova. Seminar, koji je trebalo da bude održan u mestu Rudare, odložen je.

Blokiran magistralni put kod mesta Ribare...
 

Pre blokade puta, predstavnici opštine Kosovska Mitrovica ocenili su da ta američka organizacija ima nameru da promoviše opštinski pripremni tim i organizuje izbore na severu Kosovske Mitrovice kako bi se formirale institucije kosovske vlasti.

USAID: Radimo u interesu stanovnika Kosova

 

Agencija američke vlade za međunarodni razvoj (USAID) saopštila je večeras, povodom protesta Srba protiv njenog angažovanja na severu Kosova, da radi u interesu svih stanovnika i nastoji da im pomogne da poboljšaju uslove života.

 

Zbog protesta Srba, predviđeni seminar za vlasnike građevinskih firmi na severu Kosova je odložen.

 

Agencija američke vlade za razvoj podseća tim povodom da je proteklih 11 godina radila u svim regionima Kosova i da je tokom prošle godine "značajno povećala pruženu pomoć na severu".

 

"Mi smo ovde jer želimo da pomognemo preduzeća, stvorimo nova radna mesta i poboljšamo živote ljudi na severu", tvrdi USAID.

U saopštenju je navedeno da rad USAID-a "uključuje zaštitu reka, popravke puteva, rehabilitaciju škola, izgradnju igrališta za decu i sportskih terena za mlade".

 

Predsednik Opštine Krstimir Pantić rekao je na konferenciji za novinare u severnom delu Mitrovice da USAID planira da na sever Kosova uloži sedam miliona evra.

Prema njegovim rečima, sredstva će preko DEMI programa biti uložena "u poboljšanje pozitivne vidljivosti i pozicioniranje opštinskog pripremnog tima, kao tela zaduženog za uspostavljanje Opštine Mitrovica sever u skladu sa planom decentralizacije".

Dodao je da je cilj projekata da se građanima "pokaže da zvanični Beograd nije u mogućnosti da nastavi sa ulaganjem u veće infrastrukturne projekte".

Pantić je ocenio da za loše stanje u Kosovskoj Mitrovici veliku odgovornost snosi šef UNMIK-a Lamberto Zanijer i ocenio da su mogući i sukobi u gradu.

Zanijer je, kako je kazao Pantić, juče izdao naredbu o davanju dozvole USAID-u za revitalizaciju sportskog terena u nacionalno mešovitom Mikro naselju, iako je UNMIK-ovo multietničko Savetodavno telo jednoglasno bilo protiv toga.

Predsednik tog UNMIK-ovog tela Nebojša Minić rekao je da je "nedopustivo da USAID ne poštuje ne samo odluke SO Kosovska Mitrovica, već ni UNMIK administracije, koja je po Rezoluciji 1244 jedina meritorna institucija u tom delu grada".

POVEZANE VESTI

Petak 08.04.2011. 18:35
E moji srbi "zvanicni BG nije u mogucnosti da nastavi sa vecim ulaganjem u infrastrukturne projekte ". Pa naravno gde je Dinkic i ostala banda da kazu gde su pare , dobro za nesto znamo, kao sto je Gej parada, nova kola za Tadicija i sl. ali ima i ono , necemo da ulazemo " ne vredi" !!! Neki su zivote dali a sad nema ni para za Kosmet !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online