Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 07.04.2011.
15:46
Vestionline A

Vesna Pešić napustila LDP

Poslanica Skupštine Srbije Vesna Pešić napustila je danas poslanički klub Liberalno demokratske partije i nastaviće da radi kao samostalni poslanik, zbog saopštenja LDP-a o razlikama u njenim i stavovima stranke i navoda da je nanela štetu stranci.

Vesna Pešić je u pismu predsednici parlamenta Slavici Đukić-Dejanović istakla da je apsolutno isključen njen prelazak u neki drugi poslanički klub ili stranku. Pešić je odlučila da napusti poslanički klub LDP-a zbog saopštenja Političkog saveta te stranke od 5. aprila u kome je ukazano da se njena i stranačka gledišta u ključnim pitanjima razlikuju.

Nastavlja da radi kao samostalni poslanik: Vesna Pešić
 

"Tačno je da sam glasala protiv zakona o informisanju a stranka ga je podržala. Bilo je još takvih prilika, kao što je nekritična podrška reformi pravosuđa i druge političke i strateške ocene s kojima se nisam slagala. Zamerila sam se i time što sam uopšte imala nekakva gledišta o bilo čemu", stoji u pismu Vesne Pešić.

Ona je istakla da je na izlazak iz poslaničkog kluba najviše navela konstatacija Političkog saveta da je nanela štetu stranci, a ne i predsednik stranke koji je dao spornu izjavu u skupštini, a koga je upozorila na vreme da se bez izvinjenja ne može otkloniti šteta koju je naneo stranci i sebi lično.

"Smatram da naš politički i javni život ne može postati demokratski i slobodan, ako i predsednici stranaka baš nikada ne mogu da pogreše. A takav stav je zauzeo novi Politički savet LDP-a, ali i funkcioneri te stranke. Da stvar bude još neprijatnija za mene, predsednik stranke je taj organ - Politički savet - nazvao fiktivnim", navela je Vesna Pešić i podsetila da poslanici LDP-a nemaju blanko ostavke.

Vesna Pešić podnela je krajem marta ostavku na mesto predsednice Političkog saveta LDP-a, posle izjave lidera te stranke Čedomira Jovanovića da ministar Vuk Jeremić "umesto što odlazi kanibalima u Africi, treba da reaguje na stradanja civila u Libiji".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 07.04.2011. 15:50
pa oni su sad desetkovani, otisla im trecina stranke
Četvrtak 07.04.2011. 17:07
Ispade onaj Maraš pametniji od Pešićke, taj je otišao odavno. Sada još Ostojić da dođe sebi i osta Čedomor u skupštini sam na klupi pored Rize Haljimija. Ubiće ga Žarko Korać šta im uradi od koalicije. Ko ih je samo skupio, kao da ih je poplava izbacila.
Četvrtak 07.04.2011. 19:47
Стижу избори. Пацови напуштају бушне бродове.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online