Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 26.03.2011.
17:50
Vestionline A

''Decentralizacija Kosmeta je prioritet''

Ministar samoproklamovane republike Kosova i Metohije Slobodan Petrović izjavio je danas u Prištini da je proces decentralizacije prioritet njegovog ministarstva, kao i jačanje postojećih opština na Kosmetu.

On je novinarima rekao da Ministarstvo za lokalnu samoupravu sprovodi politiku Vlade Kosova, ali da očekuje da će u procesu decentralizacije imati potpunu pordšku "prijatelja iz međunarodne zajednice", jer je to, kako je ocenio, više nego neophodno.

"Za proces decentralizacije što podrazumeva i formiranje novih opština neophodno je učešće ne samo ovog ministarstva i kosovske Vlade nego i naših prijatelja iz međunarodne zajednice, kako Međunarodne civilne kancelarije, tako i Euleks-a", precizirao je on.

Da ljudima bude bolje: Slobodan Petrović
 

Petrović je rekao da ministarstvo na čijem je čelu ima nameru da uradi kvalitetno rešenje decentralizacije u interesu građana na celom Kosovu, uključujući i sever Kosova čiji građani, kako je ocenio, nemaju pravi uvid u proces decentralizacije.

Petrović je rekao da očekuje da se u okviru razgovora između Beograda i Prištine nađe način za lakši i ubrzaniji proceš decentralizacije na severu Kosmeta.

On je istakao da su na nedavno održanom sastanku međuministarske grupe za decentralizaciju u Prištini izloženi planovi u okviru kojih se predviđa i formiranje opštine Severna Mitrovica, ali ne precizirajući kako bi ona bila uspostavljena.

On je ocenio da nije cilj da se opština formira samo radi papira, naglasivši da je suština decentralizacije poboljšanje uslova života ljudi. Petrović je rekao da su "neki lokalni moćnici na severu Kosova" manipulisali građanima i od njih prikrivali istinu da su sredstva za stanovnike severa stizala i od Vlade Kosmeta i međunarodnih donatora.

On je naveo da su sredstva koja su na sever Kosova stizala iz Prištine prikazivana kao novac "neke lokalne samouprave koju podržava Republika Srbija".

"Odgovorno tvrdim, da će ubuduće sva sredstva koja odvoji Vlada Kosova biti davana transparentno tako da se i krajni korisnik, građanin upozna sa donatorima, jer su obezbeđena sredstva za projekte koji su značajni za život ljudi na severu Kosova", dodao je on.

Subota 26.03.2011. 18:01
А реко бих да има српско име и презиме ... Свашта. Почели шиптари и српска имена и презимена да узимају ... наопако време.
Subota 26.03.2011. 18:03
Srpski izdajniče! Ti ćeš objašnjavati ljudima na severu Kosova o decentraliaciji. Ti koji si usrećio srbe južno od ibra koji zbog tebe i tebi sličnih nemogu otići ni dva tri kilometra van svog naselja. Sramoto srpska! Otpadu srpski! Prokleto ti seme!
Subota 26.03.2011. 22:33
Sreća naša da je Tači delegirao Editu Tahiri u Brisel kao iskusnog pregovarača još od Rambuje, ovaj nesretnik direktno priziva silu iz Bondstila na sever protiv "nekih lokalnih moćnika". Žalosna nam majka kada treba da tražimo zaštitu od janičara kao pred I srpski ustanak. Pevao je slepi guslar Filip Višnjić - "hrani sina pa šalji na vojsku, Srbija se umirit ne može". Nećemo se valjda obrukati.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online