Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 18.03.2011.
17:56
B92 A

Šešelja saslušavaju zbog ubistva Đinđića?

Ukoliko se obistine najave i Vojislav Šešelj se vrati iz Haga, biće saslušan u vezi sa političkom pozadinom ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića. Šešelj je u Hag dobrovoljno otišao dve nedelje pre tog ubistva. On je u pritvoru Haškog tribunala već 8 godina.

Vojislav Šešelj: Po povratku iz Haga, moraće da odgovara na pitanja u vezi sa ubistvom Zorana Đinđića
 


U februaru 2003. najavio je krvavo proleće u Srbiji i posle atentata kod hale "Limes" odmah otišao u Hag.

Vojislav Šešelj (17. februar 2003. godine): Ološ će morati na dno duboke i mutne reke, gde mu je mesto. Đinđić pobeže u Frankfurt, njegov Bagzi na Đinđića naleteo kamionom, pa misli Đinđić da može 12 godina da intenzivno posluje s mafijom, da učestvuje u svim mafijaškim delatnostima, a sad po nalogu Amerikanaca tako jednostavno da otpiše mafiju. E, ne može! Đinđić mora da podeli sudbinu sa svojim mafijašima, sa svojim Surčincima, sa svojim Bagzijem.
 

Šešelj je 2003. bio osumnjičen za saradnju sa "zemunskim klanom" u okviru istrage za ubistvo prvog demokratskog premijera Srbije. U pritvoru Tribunala u Hagu saslušan je u avgustu 2008. godine.

"Ja sam bio u toku, znao sam da se sprema vrlo krvav obračun, nisam znao da će biti ubijen Đinđić, ali sam znao da će krv pasti do kolena", rekao je tada Vojislav Šešelj.

Za Šešelja je važilo da je dobro informisan, sam je svoj izvor nazvao "Laufer". Tek 2006, tokom svedočenja pred Specijalnim sudom u Beogradu, svedok saradnik Dejan Milenković otkrio je da je "Laufer", u stvari, bio vođa "zemunaca" Dušan Spasojević.

Radikali su to tada demantovali.

U zahtevu za sprovođenje istrage protiv Šešelja stajalo je da se više puta sastajao sa Spasojevićem i Ulemekom i u svojoj kući i u Šilerovoj, te da su oni finansirali njegovu stranku i da je nekoliko puta od njih tražio da ubiju Đinđića, te da je to ponovio pred odlazak u Hag.

Inače, postupak protiv Šešelja te 2003, u vezi sa ubistvom premijera, nije mogao otići dalje od istrage, jer ga je štitio zakon o saradnji sa Hagom, koji predviđa da se postupak pred domaćim sudom mora prekinuti do okončanja postupka pred Međunarodnim krivičnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju.

POVEZANE VESTI

Petak 18.03.2011. 18:11
Samo jos da mu prikace UBISTVO KENEDIJA ovi nisu normalni.Znaju da se Vojvoda Seselj vraca pa gledaju na svaki nacin da mu ZAGORCAJU zivot.Grobar i Privezak bi voleli da se on nikad ne vrati ali zeznuli su se svi zajedno.SLOBODA ZA SESELJA.
Petak 18.03.2011. 18:48
Kada su Bebu pitali otkuda slike i imena atentatora da se odmah objave na TV, rekao je da je to bilo spremno za akciju protiv mafije za koji dan. Znaci neko je provalio stvar mafiji pa su ovi pucali prvi. Taj neko je iz Djindjicevog najblizeg okruzenja koji ga je hladno izveo na streljanje. Posle je uklonio nepozeljne svedoke i srusio Silerovu. Sada treba Seselj i Kostunica da pokazu ko je taj, jer ovi bas i ne bi.Bolje neka mirno puste da se promeni vlast, pa ce Seselj kao ministar policije to resiti za 8 dana a ne 8 godina.
Petak 18.03.2011. 18:11
Neka ostave coveka na miru vise!! Ne mogu mu nista pa sad hoce Djindjicevo ubistvo da mu smeste! P...e demokratske! strah ih da se vrati! CEKAMO TE VOJO SRBINE!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online